Ελλάδα

ΣτΕ: Ακύρωση της μεταφοράς των δικαστηρίων στον «Κεράνη»

ΣΤΕ

Δεκτή έκανε το Συμβούλιο της Επικρατείας την προσφυγή τριών δικηγόρων που ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Δικαιοσύνης, με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τη μεταστέγαση των δικαστηρίων Πειραιά στο κτίριο της παλαιάς καπνοβιομηχανίας «Κεράνης».

Πιο συγκεκριμένα το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 1113/2015 απόφασή του δέχεται την προσφυγή τριών δικηγόρων του Πειραιά, που ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ και Δικαιοσύνης, με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την αναδιαρρύθμιση του κτιρίου των παλαιών καπναποθηκών του «Κεράνης, επί της οδού Θηβών για την στέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά και άλλων δημόσιων υπηρεσιών.

Είναι αναγκαίο να επισημανθεί ότι έχει αλλάξει ο σχετικός προγραμματισμός μεταστέγασης των δικαστηρίων του Πειραιά και τελικά δεν θα χρησιμοποιηθεί το επίμαχο κτίριο της καπνοβιομηχανίας «Κεράνης».

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ακύρωσε την επίμαχη υπουργική απόφαση, καθώς δεν τηρήθηκε η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης, η οποία ολοκληρώνεται με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν διερευνήθηκαν και «τα ζητήματα της προσβασιμότητας του επίμαχου κτιρίου για την κάλυψη των αναγκών στέγασης των δικαστηρίων του Πειραιά, τα οποία καλύπτουν και νησιά Αργοσαρωνικού, όπως και των επιπτώσεων του έργου από κυκλοφοριακής απόψεως, σε σχέση με τις προβλέψεις του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας».

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το