Τοπικά

Στατική μελέτη για την αποκατάσταση της κατολίσθησης στη Μακρινίτσα

Από τον δήμο Βόλου θα ανατεθεί στατική μελέτη για την αποκατάσταση της κατολίσθησης στην οδό Μακρινίτσας-Κουκουράβας-Βόλου στη θέση «Μπράνη», ακριβώς κάτω από την ομώνυμη πλατεία, η οποία αποτελεί και το χώρο στάθμευσης των οχημάτων του οικισμού της Μακρινίτσας. Η κατολίσθηση σημειώθηκε μετά από ισχυρή βροχόπτωση από 3 έως 6 Απριλίου. Η κατολίσθηση εκδηλώθηκε στο κατάντη πρανές της οδού σε μήκος περίπου 30,0 m με μετατόπιση του υπάρχοντος τοίχου .
Ταυτόχρονα σε όλη την εσωτερική πλευρά της οδού σε μήκος 110,0 m (50,0 m πριν το ρέμα και 60,0 m μετά) έχει εκδηλωθεί κατολίσθηση με εμφανή μετακίνηση των υλικών του μανδύα του δρόμου προς το ρέμα και υποχώρηση των υπαρχόντων τοιχίων.
Λόγω του μικρού πλάτους της οδού σήμερα έχει αποκοπεί τελείως η κυκλοφορία, ενώ νέα πιθανά καιρικά φαινόμενα θα οδηγήσουν και σε αστοχία του υπόλοιπου τμήματος του οδοστρώματος και του πλατώματος της πλατείας. Η αποκατάσταση πρέπει να γίνει άμεσα καθόσον αποκόπτεται τμήμα του οικισμού της Μακρινίτσας και ελλοχεύει σημαντικός κίνδυνος το μέτωπο της κατολίσθησης να μετακινηθεί ανάντη και να αποκοπεί ολόκληρος ο οικισμός από την προσέλευση οχημάτων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το