Αθλητισμός

Σταθόπουλος στη “Θ”: Η Αργώ έκανε καταπληκτικό α’ γύρο

Η Αργώ επιβλήθηκε 3-0 της ΧΑΝΘ στο κλειστό γυμναστήριο Αγριάς για την 11η αγωνιστική της Α2 βόλεϊ των γυναικών και έτσι ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με απολογισμό εννέα νίκες και δύο ήττες, ενώ με 27 βαθμούς φιγουράρει στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας είναι ο προπονητής Βαγγέλης Σταθόπουλος που μιλά σήμερα στη «Θ».

Η τέταρτη σερί χρονιά της γυναικείας ομάδας βόλεϊ της Αργούς στην Α2 κατηγορία είναι και η καλύτερη, αφού παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή κατέχει τη 2η θέση στην Β’ ζώνη και αν συνεχίσει έτσι θα προκριθεί στο φάιναλ φορ όπου θα διεκδικήσει άνοδο στην δεύτερη τη τάξη κατηγορία, όπως ονομάζεται η Pre League.

Το μόνο που προβληματίζει τους ανθρώπους του συλλόγου είναι ότι στον δεύτερο γύρο δεν μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες της Πωλίνας Προκούντινα. Το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση στη μέση και γι’ αυτό αναχώρησε για την Ρωσία. Πάντως, το ευτύχημα είναι ότι στο τελευταίο ματς με τη ΧΑΝΘ το κενό της δεν φάνηκε, μια και οι συμπαίκτριές της φρόντισαν να το καλύψουν.

«Αρχιτέκτονας» της μέχρι τώρα πετυχημένης πορείας της Αργούς είναι ο προπονητής της Βαγγέλης Σταθόπουλος που έκανε στη «Θ» μία αποτίμηση του πρώτου γύρου: «Χωρίς αμφιβολία κάναμε καταπληκτικό πρώτο γύρο. Μετράμε εννέα νίκες και μόνο δύο ήττες και είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε κερδίσει τόσο την πρωτοπόρο ΕΑΛ και μάλιστα εκτός έδρας, όσο και τον τρίτο της βαθμολογίας, τον Περσέα σε ματς όπου δεν είχαμε στη διάθεσή μας την Προκούντινα, λόγω του τραυματισμού της. Αν δεν είχαμε κάνει το λάθος να χάσουμε στον Εύοσμο από τον Αίαντα τώρα θα βρισκόμασταν στην 1η θέση.

Πάντως, έχουμε παρουσιάσει ένα πολύ δυνατό σύνολο και μπορώ να πω ότι διαθέτουμε την καλύτερη ομάδα από την ίδρυση του συλλόγου. Σε αυτό συνέτεινε το γεγονός ότι το καλοκαίρι κάναμε στοχευμένες μεταγραφές που όλες μας έχουν βοηθήσει. Για παράδειγμα πήραμε την πασαδόρο Κλειώ Βενέτη, που έφερε μαζί της την εμπειρία της ανώτερης κατηγορίας, έχοντας αγωνιστεί σε ομάδες όπως ο Α.Ο. Θήρας, η ΑΕΚ και ο Α.Ο. Λαμίας. Η παρουσία της μας έχει ανεβάσει επίπεδο. Γενικότερα είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πορεία μας και περιμένω ανάλογη συνέχεια».

Ερωτηθείς αν η ομάδα μπορεί να ανέλθει στην Pre League, ο Βολιώτης τεχνικός ήταν ξεκάθαρος: «Αυτή τη στιγμή όλα είναι ανοιχτά. Αγωνιστικά μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά δεν αρκεί αυτό. Για να μπορέσεις να σταθείς σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο χρειάζεται έναν προϋπολογισμό περίπου 80.000 ευρώ, κάτι που δεν είναι εύκολο για μία ομάδα της Περιφέρειας. Ωστόσο, από τώρα γίνονται κάποιες κινήσεις από την πρόεδρο του συλλόγου μας Νίκη Μαντζαφλέρη και τον τιμ μάνατζερ Νίκο Ρούμπο. Αν ευοδωθούν τότε θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες απαιτήσεις που θα υπάρχουν».

Σχετικά με το αν θα καλυφθεί το κενό της Προκούντινα, είπε: «Δυστυχώς χάσαμε την Προκούντινα που έπρεπε να επιστρέψει στην πατρίδα της για αν υποβληθεί σε επέμβαση στη μέση. Μη έχοντας άλλη επιλογή κοιτάμε για αντικαταστάτρια τόσο από την αγορά του εξωτερικού, όσο και από τον ελληνικό χώρο. Σίγουρα μία μεταγραφή την περίοδο του χειμώνα αποτελεί ρίσκο και ιδιαίτερα αν είναι από το εξωτερικό. Κάνουμε κάποιες συζητήσεις με παίκτριες και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις».

Τέλος, ο κ. Σταθόπουλος σχολίασε και την πρόκριση της ομάδας νεανίδων της Αργούς στο φάιναλ φορ της ΕΣΠΕΚΕΛ μετά τη νίκη επί του Σπάρτακου με 3-1: «Πίσω από την πρώτη ομάδα, έχουμε και αυτές των τμημάτων υποδομής όπου γίνεται πολύ καλή δουλειά. Οι Νεάνιδες προκρίθηκαν στο φάιναλ φορ και το ίδιο περιμένουμε και από τις Κορασίδες. Ανάλογες επιτυχίες είχαμε και πέρυσι με παρουσία και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Και για φέτος θέλουμε πρόκριση στο Πανελλήνιο όπου θα έχουμε και μεγαλύτερες αξιώσεις».

 

Άνετη νίκη κόντρα

στη ΧΑΝΘ

Τρεις βαθμούς προσέθεσε στη συγκομιδή της Αργώ μετά τη σχετικά άνετη νίκη επί της ΧΑΝΘ στο κλειστό γυμναστήριο Αγριάς με 3-0 σετ. Στο πρώτο η ομάδα της Θεσσαλονίκης προέβαλε μεγάλη αντίσταση, αλλά πιο ψύχραιμες οι Βολιώτισσες το πήραν με 25-23. Στο δεύτερο σετ η Αργώ επέβαλε πλήρως τον δικό της ρυθμό, φτάνοντας στο υπέρ της 25-17, ενώ στο τρίτο διατήρησε τον έλεγχο χωρίς να μπορεί να ξεφύγει στο σκορ, αλλά και πάλι το κατέκτησε με 25-22.

Τα σετ: 25-23, 25-17, 25-22.

ΑΡΓΩ (Σταθόπουλος, Φουρκιώτης): Β. Κασιούρα, Ξάνθη, Αργυροπούλου, Σουντουλουμάκη, Γερολυμάτου, Κάστανου, Στύλλα, Τζιοβάρα, Καλοφορίδη, Βενέτη, Τάσσου, Μαστρογιάννη Χουτζοπούλου.

* Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 11ης ημέρας: Αργώ-ΧΑΝΘ 3-0, Αίας Ευόσμου-Φοίνικας Αλεξανδρούπολης 3-1, ΣΠΑ Καρδίτσας-ΠΑΣ Γιάννινα 1-3, Μακεδόνες-Μυγδονιακός 3-2, Α.Σ. Γιάννενα-ΕΑΛ 0-3, Περσέας-ΜΑΣ Νέα Γενεά 3-1.

Η βαθμολογία: ΕΑΛ 29, Αργώ 27, Περσέας 26, Νέα Γενεά 22, ΠΑΣ Γιάννινα 21, Αίας Ευόσμου 20, ΧΑΝΘ 18, Φοίνικας Αλεξανδρούπολης 11, ΣΠΑ Καρδίτσας 10, Μακεδόνες 7, Μυγδονιακός 5, Α.Σ. Γιάννενα 2.

 

Ντέρμπι κορυφής

με ΑΕΛ το Σάββατο

Στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου η Αργώ θα υποδεχθεί την πρωτοπόρο ΕΑΛ το Σάββατο στις 5 μ.μ. στο κλειστό της Αγριάς. Δύο πόντοι χωρίζουν τις δύο ομάδες, κάτι που σημαίνει ότι νίκη με «καθαρό» σκορ θα φέρει το βολιώτικο συγκρότημα στην κορυφή. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι η Αργώ είχε κερδίσει μέσα στη Λάρισα στον πρώτο γύρο με 3-1 σετ.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής είναι το εξής: Αργώ-ΕΑΛ, Α.Σ. Γιάννενα-Νέα Γενεά, Μυγδονιακός-Φοίνικας Αλεξανδρούπολης, Περσέας-Μακεδόνες, ΣΠΑ Καρδίτσας-ΧΑΝΘ, Αίας Ευόσμου-ΠΑΣ Γιάννινα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πρόσκληση σε συνάντηση με τον Συνήγορο του Πολίτη

Η Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, Εύα Σαββίδη, θα ενημερώσει τους τοπικούς φορείς για το έργο…

12 Μαρτίου 2024

Αργύρης Κοπάνας: «Γυρίζουμε σελίδα με 34 έργα ύψους 10 εκ. €» .

1.200.000€ για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στις πηγές της Καλιακούδας Την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο…

12 Μαρτίου 2024

Κατεστραμμένα τα καινούργια παράθυρα στους οικίσκους στο Κουρί – Μήνυση κατά αγνώστων από δύο αντιδημάρχους του Δ. Αλμυρού

Μήνυση κατά αγνώστων υπέβαλαν στο Α.Τ. Αλμυρού οι αντιδήμαρχοι Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων κ. Εκίζογλου…

12 Μαρτίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: «Αυτό το λάθος δεν θα το έκανε ποτέ η Μέγκαν» – Η πρώτη αντίδραση της πλευράς Χάρι στο αποτυχημένο photoshop

Η αποτυχία του photoshop της Κέιτ Μίντλετον χλευάστηκε από τους αντάρτες των βρετανικών ανακτόρων Χάρι…

12 Μαρτίου 2024

Κωστής Παλαμάς: Η ακτίνα της ευφυΐας στον ελληνικό λογοτεχνικό ουρανό

Της Ράνιας Γάτου ποιήτριας, δοκιμιογράφου, εικαστικού Στον πλούσιο κόσμο της ελληνικής λογοτεχνίας, κάθε λογοτέχνης είναι…

12 Μαρτίου 2024

Ιερατική Σύναξη για τις έμφυλες ταυτότητες στον Βόλο

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας η 4η, εξ αναβολής, Γενική Ιερατική Σύναξη της…

12 Μαρτίου 2024