Τοπικά

Στάθης Μοσχίδης: Το κοινό της Εξωραϊστικής προτιμά πιο ποιοτικές ταινίες

 

Η ώρα της… αυλαίας πλησιάζει για τον θερινό κινηματογράφο «Εξωραϊστική», έπειτα από ένα «γεμάτο» καλοκαίρι, με προβολές ταινιών που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον πολλών Βολιωτών, ενώ οι «ζωντανές» παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους (από Καραγκιόζη, μέχρι stand up comedy) αποτέλεσαν «μαγνήτη» για το κοινό της πόλης. Ο συνιδιοκτήτης των Victoria Cinemas, κ. Στάθης Μοσχίδης, έκανε τον απολογισμό της σεζόν που βαίνει προς το τέλος της.

Από σήμερα, μέχρι και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, το πρόγραμμα της «Εξωραϊστικής» περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας «Ο έρωτας τα αλλάζει όλα», μιας δραματικής κομεντί, παραγωγής 2021, με τη Σιγκούρνι Γουίβερ και τον Κέβιν Κλάιν να κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Με το συγκεκριμένο φιλμ, πλην συγκλονιστικού απροόπτου, θα ολοκληρωθούν οι προβολές του ιστορικού βολιώτικου θερινού κινηματογράφου για τη σεζόν που ξεκίνησε στις 22 Μαΐου. Η επερχόμενη αλλαγή του σκηνικού του καιρού, θα ρίξει… τίτλους τέλος για φέτος, οπότε οι σινεφίλ της πόλης θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για την άνοιξη του 2023. «Δεν μας βοηθάει ο καιρός, παρότι θέλουμε να παρατείνουμε τις προβολές», είπε χαρακτηριστικά στο ξεκίνημα της κουβέντας. «Την προσεχή Δευτέρα, θα αποφασίσουμε εάν θα συνεχίσουμε ή όχι».
Το κλείσιμο της 5ης χρονιάς της εταιρείας Victoria Cinemas στον Βόλο, άφησε θετικό πρόσημο στους ιδιοκτήτες της. Ο κ. Μοσχίδης δήλωσε ευχαριστημένος από την ανταπόκριση των Βολιωτών, με τον αριθμό των θεατών που απόλαυσαν φέτος τη μαγεία του θερινού κινηματογράφου στην «Εξωραϊστική», να κρίνεται απόλυτα ικανοποιητικός, έπειτα από τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια που κύλησαν μετ’ εμποδίων, εξαιτίας του Covid-19 και των περιορισμών που ίσχυσαν στην προσέλευση των θεατών.
«Οι Βολιώτες μάς αγκάλιασαν και φέτος, στην πρώτη χρονιά της μετά-Covid εποχής. Ήταν μία εξαιρετική σεζόν», τόνισε ο κ. Μοσχίδης και πρόσθεσε: «Το περσινό καλοκαίρι, είχαμε τον «Άνθρωπο του Θεού» με τον Σερβετάλη, που έκανε τρομερές εισπράξεις και εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του 2021. Φέτος δεν υπήρξε κάποια ταινία που να έκανε πρώτη προβολή το καλοκαίρι. Έλειψε μια δυνατή πρεμιέρα στο ελληνικό box office. Για παράδειγμα, η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη», με την οποία εγκαινιάσαμε τον κύκλο των φετινών προβολών, πρωτοκυκλοφόρησε στις αίθουσες τους χειμερινούς μήνες, αλλά και πάλι «έκοψε» ικανοποιητικό αριθμό εισιτηρίων. Όπως, εξίσου καλά πήγαν το «Άιφελ», το «Εγκλημα στον Νείλο» και το «Τέλειο Αφεντικό» με τον Χαβιέ Μπαρδέμ, μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες στην Ισπανία τα τελευταία χρόνια. Όμως, αρκετά καλά τα πήγαν και τα θεάματα που αφορούσαν παιδιά και αυτό δείχνει μια τάση που διαμορφώνεται».
Η προσεκτική επιλογή ποιοτικών ταινιών αποτελεί «βαρόμετρο» για την προσέλευση του κοινού, με τον κ. Μοσχίδη να λέει σχετικά: «Στον έτερο θερινό κινηματογράφο, που λειτουργούμε στους Νέους Πόρους, το κοινό μας είναι διαφορετικό, πιο νεανικό. Εκεί πρόκειται για τουριστικό προορισμό και επιλέγουμε τα λεγόμενα μπλοκμπάστερ, αφού οι θεατές στους Νέους Πόρους δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στις εμπορικές ταινίες. Αντίθετα, στον Βόλο το κοινό μάς έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη ότι προτιμά πιο ποιοτικές ταινίες, καθώς «δένουν» και περισσότερο με το όλο σκηνικό της Εξωραϊστικής».

 

Share
Ετικέτες: Στάθης Μοσχίδης

Πρόσφατα άρθρα

ΛΑΣ Θεσσαλίας: Με ευθύνη του κράτους απινιδωτές σε όλους τους χώρους άθλησης, με εκπαίδευση του κατάλληλου προσωπικού για να τους χρησιμοποιεί

Η ΛΑΣ Θεσσαλίας με ανακοίνωσή της για τους απινιδωτές σε όλους τους χώρους άθλησης αναφέρει:…

25 Δεκεμβρίου 2023

Συναντήσεις του Προέδρου Λιμενικών στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Σειρά από συναντήσεις πραγματοποίησε το προεδρείο της Π.Ο.Λ. στο ΥΝΑΝΠ αποτελούμενο από τον Βολιώτη Πρόεδρο…

25 Δεκεμβρίου 2023

Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητοπολίτου Δημητριάδος κι Αλμυρού κ. Ιγνατίου για τα Χριστούγεννα 2023

    «Μυστήριον ξένον, ορώ και παράδοξον!» Αγαπητοί μου Πατέρες και αδελφοί, παιδιά μου εν…

25 Δεκεμβρίου 2023

«Υπάρχουν πολλά να σας πω» – Όταν ο Τόλκιν έστελνε γράμματα στα τέσσερα παιδιά του, ως άλλος Άι Βασίλης

Στις 24 Δεκεμβρίου του 1920, ο γνωστός μας από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» Τζ. Ρ.Ρ.…

24 Δεκεμβρίου 2023

Πόλη – φάντασμα η Βηθλεέμ: «Δεν έχουμε ξαναδεί Χριστούγεννα σαν κι αυτά»

Ένα πέπλο θλίψης καλύπτει τη Βηθλεέμ, λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο…

24 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Η τελευταία επιθυμία του τραγουδιστή – Πού θα γίνει η κηδεία του

Ο Βασίλης Καρράς έπειτα από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε εδώ και καιρό, έφυγε από…

24 Δεκεμβρίου 2023