Τοπικά

Σταθερή η τιμή της λαγάνας στον Βόλο παρά τις μεγάλες αυξήσεις σε πρώτες ύλες και κόστος λειτουργίας

Ετοιμάζονται τα αρτοποιεία του Βόλου για την Καθαρή Δευτέρα και την πατροπαράδοτη λαγάνα, με τις τιμές να παραμένουν στα περσινά επίπεδα, ενώ πολλοί φούρνοι θα ανοίξουν από πολύ πρωί έως να ξεπουλήσουν αργά το μεσημέρι.
Ο κ. Κωνσταντίνος Τσουράπας, πρόεδρος της Ένωσης Αρτοποιών Μαγνησίας, τόνισε ότι «οι τιμές της λαγάνας, παρότι οι συνάδερφοι έχουν δεχθεί μεγάλες αυξήσεις στις πρώτες ύλες, αλλά και στο κόστος λειτουργίας των αρτοποιείων, καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε στα προσφερόμενα είδη προς το καταναλωτικό κοινό, να παραμείνουν σταθερές στα περσινά επίπεδα».
Ο ίδιος επισήμανε ότι «σκοπός όλων των συναδέρφων αρτοποιών είναι να μη χαλάσουν την ποιότητα και οι λαγάνες να είναι φτιαγμένες με μεράκι και με πολλή αγάπη».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αρτοποιών Μαγνησίας ανέφερε ότι τα αρτοποιεία θα είναι ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα για να εξυπηρετήσουν πελάτες και φίλους από πολύ νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι και μέχρι να ξεπουλήσουν.
Ο κ. Σταμάτης Κοτρούτσος, αρτοποιός, ιδιοκτήτης του φούρνου Κοτρούτσος στην οδό Δημητριάδος, ανέφερε ότι η τιμή της λαγάνας θα παραμείνει στα περσινά επίπεδα και συγκεκριμένα θα πωλείται από 2,50 ευρώ έως και 5 ευρώ το κιλό στη ζυγαριά.

Ο κ. Σταμάτης Κοτρούτσος συστήνει εκτός της κλασικής λαγάνας και με λιαστή ντομάτα και μανιτάρια, με ελιές, με χαλβά, με ξηρούς καρπούς

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο φούρνος θα παραμείνει ανοιχτός την Καθαρά Δευτέρα από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού.
«Ο κόσμος πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να μην αγοράζει κατεψυγμένες λαγάνες» επισήμανε, ενώ συμπλήρωσε ότι μπορεί κάποιος να προβεί σε παραγγελίες με την κορύφωση να είναι Παρασκευή και Σάββατο.
Όσον αφορά στην περσινή κίνηση της Καθαράς Δευτέρας σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αφού συμπεράσματα για φέτος είναι αρκετά νωρίς για να βγουν, επισήμανε ότι πήγε πολύ καλά.
Στο αρτοποιείο του κ. Κουτρούτσου μπορεί κάποιος να αγοράσει λαγάνες με γεύσεις. Λαγάνα με λιαστή ντομάτα και μανιτάρια, με ελιές, με χαλβά, με ξηρούς καρπούς και λαγάνα με ζέα.
Από την πλευρά της η κ. Αντιγόνη Αγροκώστα, από το αρτοποιείο Φεραίος στη διασταύρωση των οδών Κ. Καρτάλη-Ανθ. Γαζή, επισήμανε ότι η κλασική λαγάνα θα κοστίζει 2 ευρώ τα 1.000 γραμμάρια, με τις τιμές, όπως επισήμανε, να είναι λίγο χαμηλότερες από πέρσι.

Σχεδόν όλη την ημέρα θα είναι ανοιχτό το αρτοποιείο Φεραίος για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού προσφέροντας την κλασική λαγάνα

Το ωράριο λειτουργίας του αρτοποιείου για την Καθαρά Δευτέρα θα είναι από τις 6 π.μ. έως το βράδυ στις 10.00.
Η λαγάνα είναι ο άζυμος άρτος (ψωμί), ο οποίος φτιάχνεται με παραδοσιακό τρόπο στην Ελλάδα μόνο μια μέρα του χρόνου, την Καθαρή Δευτέρα, ενώ το όνομά της προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό «λάγανον», μια πλακωτή ζύμη που παρασκευάζεται από αλεύρι και νερό και σηματοδοτεί την έναρξη της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το