Αθλητισμός

Σταθερή στην άποψή της η Νίκη: Θέλει τους δύο ομίλους υπό προϋποθέσεις

Το θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου εξακολουθεί να απασχολεί τις ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τη Νίκη, που είναι υπέρ της κατάργησης του τωρινού μοντέλου και υπέρ μίας νέας Β’ Εθνικής με δύο ομίλους, αλλά κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Η Νίκη εμφανίζεται θετική στο να αλλάξει το υπάρχων καθεστώς στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αλλά αυτό επιθυμεί να γίνει με σωστό τρόπο, ώστε να μη διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Οι «κυανόλευκοι» θεωρούν ότι η ανταγωνιστικότητα και η οικονομική βιωσιμότητα των ομάδων πρέπει να αποτελούν το κύριο στοιχείο οποιασδήποτε αναδιάρθρωσης, ώστε αυτή να έχει επιτυχία.
Ας μην ξεχνάμε ότι πρώτη η Νίκη από τον περασμένο Φεβρουάριο, πρότεινε τη συγχώνευση της Σούπερ Λιγκ 2 με τη Φούτμπολ Λιγκ, αλλά η πανδημία του κορωνοϊού ασφαλώς και άλλαξε τα δεδομένα.
Επειδή πολλά έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό σχετικά με τη θέση που έχει πάρει η Νίκη πάνω στο θέμα της αναδιάρθρωσης, τις προηγούμενες ημέρες μίλησαν οι Αλέξης Παπακωνσταντίνου και Βασίλης Βενέτης, ώστε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΑ Σπορ, όπου ανέφερε τα εξής για την αναδιάρθρωση: «Ως σύλλογος έχουμε ταχθεί δημοσίως και εγγράφως ότι είμαστε υπέρ κάθε αναδιάρθρωσης, η οποία θα πληροί κάποιους όρους και κινείται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Εμείς συμφωνούμε να κινηθούμε προς μία αναδιάρθρωση στο πλαίσιο των δύο ομίλων.
Εκεί που διαφωνήσαμε είναι ότι μας έστειλαν προς υπογραφή μία πρόταση που είχε συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία και συγκεκριμένες προτάσεις, όπου όμως εμείς έχουμε διαφορετική άποψη. Εμείς ως διοίκηση ζητήσαμε να σταλθεί μια πρόταση πολύ απλή, που να λέει πολύ ουσιαστικά ότι κινούμαστε μ’ ένα πλαίσιο δύο ομίλων και να περιέχει τις λεπτομέρειες για το πώς θα είναι βιώσιμη. Γιατί πάνω στις λεπτομέρειες κρίνονται πόσο βιώσιμες είναι οι προτάσεις. Αυτές οι λεπτομέρειες είναι θεμελιώδεις».
Μάλιστα στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαφωνία της Νίκης πάνω στην πρόταση του Ολυμπιακού: «Δεν υπάρχει δίκαιη κατανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και σε αυτό είμαστε αντίθετοι όχι για τη δική μας τσέπη, αλλά γιατί ουσιαστικά στην προσπάθεια να λύσεις ένα πρόβλημα, μπορεί να το κάνεις ακόμη χειρότερο.
Οι ομάδες σ’ ένα πρωτάθλημα πρέπει να είναι φερέγγυες από την πρώτη μέχρι την τελευταία, που θεωρείται «αδύναμος κρίκος», όπως συμβαίνει στο εξωτερικό. Δηλαδή δεν μπορείς να αρχίσεις μια αναδιάρθρωση με μια πρόταση που δίνει τετραπλάσια έσοδα σε μια ομάδα».

Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκε και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βασίλης Βενέτης, όταν μίλησε στον Βόλος 98,6, που εξήγησε γιατί οι «κυανόλευκοι» δεν συνυπέγραψαν την πρόταση του Ολυμπιακού: «Εμείς είπαμε να μας σταλεί ένα έγγραφο πάνω σε αυτά που είχαμε συμφωνήσει, στη βάση των δύο ομίλων. Όμως μπήκαν και κάποια οικονομικά στοιχεία, όπως το 60-40 υπέρ των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 με το οποίο διαφωνούμε, ειπώθηκε και μία υπόσχεση για χορηγία που δεν ήταν συγκεκριμένη, οπότε δεν υπογράψαμε».
Ακολούθως, τόνισε και αυτός ότι η Νίκη θέλει τους δύο ομίλους. Μεταξύ άλλων είπε: «Πάντως, στη βάση των δύο ομίλων εμείς συμφωνούμε. Υπάρχει μια δυναμική διαπραγμάτευση που εξελίσσεται. Άλλα πράγματα ίσχυαν το Φεβρουάριο και άλλα σήμερα. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και την έχουμε στείλει εγγράφως στους ενδιαφερομένους. Από πέρυσι κυνηγούσαμε τους δύο ομίλους και κάναμε επαφές και με βουλευτές. Όμως στο ποδόσφαιρο υπάρχει το αυτοδιοίκητο, οπότε οι πολιτικοί δεν θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Αυτό λέει η εμπειρία μου από πέρυσι, αφού όλα καταλήγουν στην ΕΠΟ που είναι ξεχωριστός οργανισμός. Το ποδόσφαιρο διοικείται από την ΕΠΟ. Οι Λίγκες παίρνουν κάποιες αποφάσεις τις οποίες επικυρώνει η ΕΠΟ. Αν μπορούν να κάνουν μία παρέμβαση οι πολιτικοί, καλό θα είναι, αλλά για να υπάρχει αποτέλεσμα θα πρέπει να δώσουν και το απαραίτητο κίνητρο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το