Τοπικά

Σταθερή κίνηση στα πρακτορεία του Ο.Π.Α.Π. – Ποια τυχερά παιχνίδια επιλέγουν οι Βολιώτες 

Με αφορμή το τυχερό δελτίο που κέρδισε 10.000€ στο ΣΚΡΑΤΣ έρχεται στο προσκήνιο το θέμα της κίνησης των πρακτορείων ΟΠΑΠ στη Μαγνησία.
Σταθερή εμφανίζετε η δραστηριότητα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ αν και η οικονομική κρίση με την υπερφορολόγηση απειλούν να καταστήσουν ζημιογόνες και τις υγιείς επιχειρήσεις.
Συμφωνά με τον πρόεδρο του Σωματείου Πρακτόρων ΟΠΑΠ Μαγνησίας κ. Σωκράτη Βαρακλιώτη οι Βολιώτες συμμετέχουν ενεργά στα τυχερά παιχνίδια ενώ χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, στους τακτικούς και τους έκτακτους παίκτες. Οι τακτικοί παίκτες δείχνουν να προτιμούν κυρίως το Κίνο και το Στοίχημα ενώ τελευταία το νέο παιχνίδι των Virtual Sports κερδίζει τις προτιμήσεις του νεανικού κοινού. Ο κ. Βαρακλιώτης τονίζει πως «περιμένουμε να δούμε τα νέα στοιχεία των Virtual Sports, αλλά από ότι φαίνεται οι νέοι τα προτιμούν πολύ περισσότερο. Τα ποσοστά προτιμήσεων για τα παιχνίδια από τους τακτικούς παίχτες κυμαίνονται στο 50% περίπου για το Κίνο, στο 30% για το Στοίχημα με ένα 10% για το ΣΚΡΑΤΣ ενώ ακολουθούν τα υπόλοιπα παιχνίδια».

Οι «έκτακτοι» παίκτες, σύμφωνα με τον κ. Βαρακλιώτη, συμμετέχουν κυρίως στα μεγάλα τζακπότ παιχνιδιών, για παράδειγμα στις κληρώσεις του Τζόκερ, ενώ παίζουν και κάποιες ιδιαίτερες περιόδους του χρόνου όπως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Πάντως και οι δυο κατηγορίες παικτών παίζουν μικρά, κατά κύριο λόγο, ποσά ανάλογα της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί ενώ αυτό ισχύει ακόμα και για τις μεγάλες κληρώσεις».

Ο πρόεδρος του Σωματείου Πρακτόρων ΟΠΑΠ Μαγνησίας μίλησε για την κίνηση των πρακτορείων, καθώς και για την πορεία του κλάδου σε Βόλο και περιφέρεια. Συγκεκριμένα δήλωσε πως «κίνηση υπάρχει αλλά δεν είναι όμως ίδια με τα προηγούμενα χρόνια διότι οι φορολογικές επιβαρύνσεις προκαλούν σημαντική μείωση της κερδοφορίας. Η κρίση έχει επηρεάσει αρκετούς πράκτορες οι οποίοι βλέπουν τα έσοδά τους να μειώνονται, ενώ ένα ή δυο πρακτορεία έχουν κλείσει. Για τα κλειστά πρακτορεία βέβαια δεν φταίει μόνο η οικονομική κρίση αλλά και οι δυσβάσταχτοι φόροι, ενώ υπάρχουν και άλλοι αδιευκρίνιστοι λόγοι».

Οι φορολογικές και οι ασφαλιστικές εισφορές επιβαρύνουν αρκετά τους πράκτορες του ΟΠΑΠ, όπως βεβαία και όλους τους επαγγελματίες, αλλά ο φόρος του 35% στα μικτά κέρδη, καθώς και το γεγονός ότι περίπου το 50% από τα χρήματα που παίζουν οι παίκτες καταλήγει στα κρατικά ταμεία αυξάνουν δραστικά την επιβάρυνση μειώνοντας ταυτόχρονα το κέρδος.
Στα παραπάνω φαίνεται να συμφωνεί και ο γραμματέας του Σωματείου Πρακτόρων ΟΠΑΠ Μαγνησίας κ. Π. Παρασκευόπουλος ο οποίος ανέφερε πως «εδώ και εφτά χρόνια κάθε χρόνο μειώνεται η κίνηση στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, ενώ τα κέρδη συρρικνώνονται».

Τέλος ο κ. Σωκράτης Βαρακλιώτης δήλωσε για την κατάσταση ότι «με την φορολογική και ασφαλιστική πολιτική που ακολουθείται ο κίνδυνος είναι ορατός για όλους επαγγελματίες. Αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά θα κινδυνεύσουν και οι υγιείς επιχειρήσεις».

Χαράλαμπος Σοφιάδης

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το