Τοπικά

Σταθερές τιμές με πτωτική τάση στα σχολικά είδη

Σταθερές εμφανίζονται και για αυτή την χρονιά οι τιμές των σχολικών ειδών σύμφωνα με τους βιβλιοπώλες. Τα σχολικά είδη στην μεγάλη τους πλειονότητα θα παραμείνουν σε περσινές τιμές, ενώ ορισμένα προϊόντα παρουσιάζουν μια μικρή μείωση στις τιμές τους. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, να αγοράζουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα.
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη βιβλιοπωλείου και μέλος του Συλλόγου Βιβλιοπωλών, Χαρτοπωλών και Εκδοτών Νομού Μαγνησίας κ. Χρήστο Αγιώτη οι τιμές των προϊόντων θα παραμείνουν στάσιμες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα παρουσιαστούν χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τα περσινά επίπεδα.

Σχετικά με την κίνηση της αγοράς πέρυσι και φέτος ο κ. Αγιώτης υποστηρίζει πως «κάθε χρόνο αγοράζει σχολικά ο κόσμος. Εφόσον τα παιδιά πρέπει να πάνε στο σχολείο πρέπει να πάρουν τα απαραίτητα. Φέτος ευελπιστούμε η κίνηση να είναι σταθερή όπως κάθε χρόνο. Η κίνηση αναμένεται να ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα, ενώ μέχρι τώρα οι όποιες αγορές είχαν διερευνητικό χαρακτήρα».
Από την πλευρά του ο κ. Παναγιώτης Λιαναρίδης υπεύθυνος βιβλιοπωλείου τονίζει πως «οι περισσότερες τιμές πέφτουν. Σε ορισμένα μάλιστα βιβλία εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας και σχολικά βοηθήματα η πτώση αγγίζει το 10% με 15%.

Η περσινή χρονιά δεν παρουσίασε σημαντική κίνηση της αγοράς λόγω της οικονομικής ύφεσης. Η φετινή χρονιά δεν έχει ακόμα ξεκινήσει και είναι νωρίς για να υπολογίσουμε την κίνηση, αλλά θα είμαστε ικανοποιημένοι αν παραμείνει στα περσινά επίπεδα. Προς το παρόν λίγο δουλεύουμε με τις σχολικές τσάντες, αλλά και πάλι η κίνηση είναι υποτονική». Επιπλέον σχετικά με τη μείωση της κίνησης στα σχολικά είδη ο κ. Λιαναρίδης δηλώνει πως «όλα παίζουν ρόλο στη μείωση της κίνησης. Η οικονομική κρίση, η υπερφορολόγηση, αλλά ιδιαίτερα δε η ύπαρξη μεγάλων πολυκαταστημάτων που πουλάνε προϊόντα μειωμένης ποιότητας σε πολύ χαμηλές τιμές. Η πλειοψηφία των προϊόντων αυτών είναι μιας χρήσης και ο κόσμος ενώ νομίζει ότι θα αγοράσει κάτι φθηνά συχνά καταλήγει να το πληρώνει δυο φορές. Φυσικά κάποιος μπορεί να βρει ποιοτικά προϊόντα σε λογικές τιμές. Για παράδειγμα τσάντες υψηλής ποιότητας ξεκινούν από 26€ και μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 70€ η μεγάλες με πολλές θέσεις». Για την κατάσταση στην αγορά μίλησε και η κ. Χαρά Παπαδοπούλου υπεύθυνη βιβλιοπωλείου στον Βόλο, αναφέροντας ότι «την προηγούμενη χρονιά ο κόσμος αγόρασε και η κίνηση ήταν καλή. Φέτος εκτιμούμε πως θα πάμε εξίσου καλά, καθώς ο κόσμος έρχεται και ρωτάει δείχνοντας ενδιαφέρον. Πιστεύω πως επειδή δεν άλλαξαν οι τιμές τα πράγματα θα πάνε καλά. Οι χαμηλές τιμές και η ποιότητα ανεβάζουν την κίνηση. Ενδεικτικές τιμές σε τσάντες είναι από 26€, ενώ μπορούν να φτάσουν τα 70 με 75€ οι τροχήλατες. Οι τσάντες δε για το νηπιαγωγείο ξεκινούν από 16 και φτάνουν μέχρι και τα 20€».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το