Τοπικά

Σταθερές οι τιμές στην εστίαση, αυξάνονται στα ταξί του Βόλου «Θ»

apodeixeis

Απορροφούν τον αυξημένο ΦΠΑ στην εστίαση και διασκέδαση οι ιδιοκτήτες των καφετεριών, ταβερνών, μπαρ και δεν αλλάζουν οι τιμές, ενώ αυξάνονται οι τιμές στα κόμιστρα των ταξί, όπου η ελάχιστη διαδρομή από 3,39 ευρώ αυξάνεται στα 3.69 ευρώ.

Αλλαγές στις τιμές υπηρεσιών και προϊόντων θα δουν από μεθαύριο Δευτέρα οι καταναλωτές στην πόλη.

Όπως τονίζεται, από το σύλλογο ιδιοκτητών καφετεριών και εστίασης Μαγνησίας και ειδικότερα τον πρόεδρο κ. Γιάννη Γρηγορίου, η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 23%, θα απορροφηθεί και έτσι δεν αναμένεται αύξηση των τιμών. «Για τον κλάδο μας η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% είναι η χαριστική βολή» τονίστηκε από τον σύλλογο, ενώ επισημάνθηκε ότι και με τον ΦΠΑ στο 13% δεν υπήρχε προοπτική. Μάλιστα εκτιμάται ότι με τη νέα κατάσταση πολλά καταστήματα θα κλείσουν, αφού τα έξοδα αυξάνονται.

Πάντως τα κέντρα δεν αναμένεται να εκδώσουν νέους τιμοκαταλόγους, αφού κοστίζουν.

Πάντως η κατάσταση που βιώνουν τα κέντρα εστίασης και διασκέδασης είναι πολύ δύσκολη με τη μείωση της κατανάλωσης από πέρυσι να ξεπερνά πλέον ακόμη και το 60%.

Ούτε τα ταξί γλίτωσαν από την αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23%. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών ταξί Βόλου κ. Δημήτρης Φιλίππου, ήδη από την ομοσπονδία μας έχουν σταλεί οι νέες τιμές που θα ισχύσουν από μεθαύριο Δευτέρα. Έτσι επέρχεται αύξηση στις τιμές με το κόστος του κομίστρου από την ελάχιστη διαδρομή να ανέρχεται πλέον από τα 3,39 ευρώ στα 3,69 ευρώ. Εμείς είχαμε ζητήσει να μην ενταχθούμε ως κλάδος στην αύξηση του ΦΠΑ, κάτι που τελικά δεν έγινε, και δυστυχώς θα υπάρξει επιβάρυνση στο επιβατικό κοινό. Επίσης η ραδιοφωνική κλήση στην τοπική εταιρεία eurotaxi θα αυξηθεί κατά πέντε λεπτά, δηλαδή από 0,60 λεπτά σε 0,65 λεπτά

Βέβαια η εταιρεία έχει προχωρήσει εδώ και ένα χρόνο σε γενναία μείωση της κλήσης από 1,92 ευρώ σε 0,60 λεπτά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το