Ελλάδα

Σταθάκης: Ρεαλιστικός ο στόχος να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ως το Πάσχα των Καθολικών

stathakis.20.2.708

Την αισιόδοξη εκτίμηση ότι είναι εφικτό να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος μέσα σε δύο εβδομάδες εξέφρασε ο Γιώργος Σταθάκης.

«Ο στόχος για το Πάσχα των Καθολικών είναι σαφώς ρεαλιστικός. Πιστεύω ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία και ότι θα βρεθεί η πιο βιώσιμη δυνατή λύση», είπε ο υπουργός Οικονομίας σε συνέντευξη στην «Επένδυση», σημειώνοντας ότι καμιά πλευρά δεν επιθυμεί να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση.

Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ασφαλής, τόνισε ο κ. Σταθάκης, προβλέποντας ακόμη ότι δεν θα υπάρξουν επιπρόσθετα μέτρα από τα συμφωνηθέντα, ενώ πρόσθεσε ότι η πίεση για δημοσιονομική σύσφιξη θα χαλαρώνει όσο η ελληνική οικονομία συνεχίσει να εκπλήσσει θετικά.

Ακόμη, ο υπουργός Οικονομίας επέμεινε ότι δεν υπάρχει κυβερνητικό πλάνο για μείωση συντάξεων, προσθέτοντας ότι αντιθέτως στόχος είναι «να ενισχυθούν κάποιες από τις σημερινές πηγές εσόδων και να ανευρεθούν εναλλακτικές επιλογές, νέες πηγές» και πάντα με άξονα την αρχή ότι όπως οι μισθωτοί, έτσι και όλες οι κοινωνικές ομάδες να συνεισφέρουν αναλογικά με το εισόδημά τους.

Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, επανέλαβε την επιδίωξη της κυβέρνησης να διατηρηθούν οι περιορισμοί στις μεταβιβάσεις τους σε distress funds, με ειδική μέριμνα για την προστασία των ευαίσθητων οικονομικά και κοινωνικά ομάδων. «Στόχος είναι να υπάρξει μια μεγάλη μεταβατική περίοδος για τις ευαίσθητες κατηγορίες, όπως τα στεγαστικά δάνεια, τα μικρά καταναλωτικά δάνεια καθώς και τα δάνεια προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις», εξηγεί.

Ακόμη, προανήγγειλε την κατάθεση νέου αναπτυξιακού νόμου το Μάρτιο στη Βουλή, ο οποίος όπως ανέφερε θα προβλέπει επιχορηγήσεις και φορολογικά κίνητρα και θα περιλαμβάνει απλοποίηση των διαδικασιών αξιολόγησης και ελέγχου, συντονισμό με άλλα προγράμματα ενίσχυσης επιχειρήσεων, έμφαση στην απασχόληση, αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού και ενίσχυση της εξωστρέφειας της οικονομίας.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το