Τοπικά

Στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες στη Χαλυβουργία “Θ”

xaldsgh

Με στάσεις εργασίας και με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες θα «απαντήσουν» οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία που από χθες βρίσκονται σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας.
Χθες δεν λειτούργησε το εργοστάσιο του Βελεστίνου, αλλά μόνο το Έλαστρον, στο οποίο έγινε στάση εργασίας από τις 2 έως τις 6 το απόγευμα , όπου πραγματοποιήθηκε και γενική συνέλευση.
Αποφασίστηκε, οι στάσεις εργασίας να συνεχιστούν από αύριο Τετάρτη (6 με 10 το πρωί) και την Πέμπτη (10-2 το βράδυ), ενώ τι ώρες της στάσης θα πραγματοποιούνται και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το εργοστάσιο.
Η διοίκηση δεν έδωσε κανένα «σημείο ζωής», χθες πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας, αλλά κατέθεσε στους εργαζόμενους τα οικονομικά στοιχεία λειτουργίας του εργοστασίου, που είχαν ζητήσει.
Τα στοιχεία θα εξεταστούν από το λογιστή του σωματείου, ενώ την Πέμπτη θα αποφασιστεί η κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, οι οποίες έχουν «αποδέκτες» και τα κόμματα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου κ. Γκλαβίνης.
Στο μεταξύ, το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» καταγγέλλει την εργοδοσία της Χαλυβουργίας Ελλάδας για την επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας μέχρι και το τέλος του Οκτώβρη στους εργαζόμενους στα εργοστάσια του Βόλου και του Βελεστίνου.
«Το μέτρο έρχεται να προστεθεί στη μείωση των αποδοχών των συναδέλφων, εδώ και τρία χρόνια, που ξεπερνά το 12%. Στα ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που είχαν ως αποτέλεσμα να θρηνήσουμε ακόμα ένα νεκρό εργάτη και να έχουμε και έναν ακρωτηριασμό.
Όμως έτσι ακριβώς είναι το σύστημα. Όταν υπάρχουν δουλειές και παραγγελίες να δουλεύουμε με χαμηλά μεροκάματα ώστε να είναι ανταγωνιστική η εταιρεία και όταν αυτά δεν υπάρχουν να καθόμαστε τις μισές μέρες και αύριο ποιος ξέρει.
Το Συνδικάτο μας χαιρετίζει τις στάσεις εργασίας που κήρυξαν οι εργαζόμενοι και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε κάθε αγωνιστική δράση. Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν την πάλη τους, με τα δικά τους αιτήματα και όχι της εργοδοσίας, για πλήρη δουλειά όπως έκαναν οι εργάτες στον Ιμάντα που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα και ανάγκασαν την εταιρεία να το πάρει πίσω».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το