Τοπικά

Στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ προς γιατρούς- Απλήρωτοι για το 2016 οι γιατροί του Βόλου “Θ”

giatros

Απλήρωτοι παραμένουν μέσα στο 2016 οι γιατροί του Βόλου που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα αρκετοί να αντιμετωπίζουν διάφορα οικονομικά προβλήματα και να μην μπορούν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Αντί να εξοφλούνται κάθε δύο μήνες για τις ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις οι γιατροί βλέπουν ότι πλησιάζουμε στα μέσα Μαΐου και ακόμη δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ για όλο το 2016, δηλαδή εδώ και 4,5 μήνες.

Και, όπως επισημαίνουν, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό το τελευταίο διάστημα, καθώς είχε δημιουργηθεί μια ροή στην πληρωμή. Πρόβλημα μη πληρωμής τους από τον ΕΟΠΥΥ έχουν όχι μόνο οι κλινικοί γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και οι εργαστηριακοί και οι Κλινικές οι οποίες απασχολούν πολλούς εργαζόμενους.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμης Τσάμης τόνισε πως «βρισκόμαστε στο πέμπτο μήνα του 2016 και ακόμη δεν έχουν εξοφληθεί για εξετάσεις, συνταγογραφήσεις και άλλες ιατρικές πράξεις που έγιναν από τους συμβεβλημένους γιατρούς προς τους ασφαλισμένους. Αντί να έχουμε εξοφληθεί στους δύο μήνες, έχουν περάσει 4,5 μήνες και ακόμη δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Και αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, αυτό που υποστηρίζουμε εδώ και χρόνια, ότι δηλαδή οι συμβεβλημένοι γιατροί χρηματοδοτούν και στηρίζουν τον ΕΟΠΥΥ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι η πρώτη φορά εδώ και καιρό που σημειώνεται τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην εξόφληση από τον ΕΟΠΥΥ και ίσως αυτό να συνδέεται με το γεγονός ότι η κυβέρνηση πήρε τα αποθεματικά του ΕΟΠΥΥ για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Όμως και οι γιατροί είτε κλινικοί είτε εργαστηριακοί έχουν μεγάλες υποχρεώσεις, καθώς κάθε μήνα θα πρέπει να πληρώνουν τη γραμματεία, το ενοίκιο, την ασφάλισή τους, την προμήθεια υλικών, ενώ καταβάλλουν και φόρο για κάθε απόδειξη που κόβουν μετά από εξέταση ασχέτως αν πληρώνονται μετά από καιρό.

Συμπλήρωσε ακόμη πως πρόβλημα έχουν και οι Κλινικές. Ουσιαστικά ο ΕΟΠΥΥ έχει κηρύξει στάση πληρωμών προς τους γιατρούς, επισημάνθηκε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το