Ελλάδα

Στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 16 Ιουνίου

ΟΤΑ

Σε πανελλαδική στάση εργασίας την Τρίτη 16 Ιουνίου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου, προχωρούν οι υπάλληλοι στους Δήμους της χώρας, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και την προσπάθεια ανάθεσης σε ιδιώτες από δήμους.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, τα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα συνεχίζουν και σήμερα να στοχεύουν στην αποκομιδή των απορριμμάτων ανάλογα με τις ευκαιριακές πλειοψηφίες Δημοτικών Συμβουλίων που ως επί το πλείστον επικαλούνται έλλειψη προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους διεκδικούν την κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας, την κατάργηση του άρθρου 49 του Ν.4325/2015 που παρατείνει τις συμβάσεις ιδιωτών στις Υπηρεσίες Καθαριότητας, αποτροπή των Ιδιωτικοποιήσεων που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε μια σειρά Δήμους με άλλοθι την έλλειψη προσωπικού και την απαξίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Τέλος, ζητούν την ψήφιση της διάταξης που θα κατοχυρώνει την καταβολή της υπερβάλλουσας διαφοράς, την επίλυση του προβλήματος της μη καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης των ετών 2014 και 2015 και την άρση άρση της μισθολογικής και βαθμολογικής καθήλωσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το