Τοπικά

Στάση εργασίας την Παρασκευή από την ΕΛΜΕ Μαγνησίας με αίτημα τους μόνιμους διορισμούς

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προγραμματίζει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, για την ερχόμενη Παρασκευή 2 Μαρτίου, στις 13.00 το μεσημέρι, με αίτημα την κάλυψη των κενών με μόνιμους διορισμούς στα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Για το ίδιο θέμα, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ προκήρυξε
τρίωρη στάση εργασίας, από τις 08.00 – 11.00, ώστε να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να μεταβούν στην Αθήνα για το Συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Παιδείας, στις 13.00, από ΟΛΜΕ. Επισημαίνεται ότι για τα απογευματινά και εσπερινά σχολεία ισχύει η κήρυξη στάσης από το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση – κάλεσμα της ΕΛΜΕ Μαγνησίας:
Πάγια θέση του κλάδου είναι η κάλυψη των κενών στα σχολεία από μόνιμους καθηγητές. Η αδιοριστία των εκπαιδευτικών ταλανίζει το δημόσιο σχολείο εδώ και 10 χρόνια και τα τελευταία χρόνια είναι απόρροια των πολιτικών λιτότητας και των μνημονιακών επιταγών που απαγορεύουν τους διορισμούς σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
Χρόνια τώρα οι συνάδελφοι αναπληρωτές «αναπληρώνουν» τους εαυτούς τους πηγαίνοντας κάθε χρόνο από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη. Είναι αυτοί που είναι χρόνια σε εργασιακή ομηρία και ζουν την ανασφάλεια της ανεργίας κάθε χρόνο σε βάρος της οικογένειάς τους. Επιπλέον η καθημερινότητα των αναπληρωτών γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Οι μισθοί με το πλαφόν των 7 χρόνων, οι αναρρωτικές άδειες, κύησης, κανονικές, που στην πράξη η χρήση τους σημαίνει απόλυση, χάσιμο μορίων στην προϋπηρεσία αποτελεί ένα μηχανισμό εκβιασμού και ανασφάλειας των αναπληρωτών.
Οι μηδενικοί μόνιμοι διορισμοί, ο αυξομειούμενος αριθμός αναπληρωτών έχει άμεσο αντίκτυπο και στα εργασιακά δικαιώματα των μονίμων. Εξορθολογισμός, ευελιξία, κινητικότητα μέσω των τεχνητών πλεονασμάτων είναι το εργασιακό περιβάλλον για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς με ταυτόχρονη χειροτέρευση της διοικητικής και παιδαγωγικής λειτουργίας των σχολείων.
Απαιτούμε κάλυψη των κενών με μόνιμους διορισμούς από την αρχή της σχολικής χρονιάς ώστε όλα τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση με τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία.
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών, μονίμων και αναπληρωτών είναι κοινός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το