Τοπικά

Στάση εργασίας και κινητοποίηση αύριο από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου

Κινητοποίηση έξω από το “Αχιλλοπούλειο” θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου ενώ έχει ανακοινωθεί στάση εργασίας για όλο το προσωπικό από τη 1:00 έως τις 3:00 το μεσημέρι.  Ο Σύλλογος εργαζομένων διεκδικεί τη σύσταση ενιαίου κλάδου νοσηλευτικού προσωπικού με διακριτά καθήκοντα που θα περιγράφονται σε υπουργικές αποφάσεις και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, αύριο θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Νοσοκομείου.

H Νοσηλευτική Κοινότητα δεν επιθυμεί την διαίρεσή της και δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς το 40% περίπου της δύναμής της σε οργανικές θέσεις. Στο Νοσοκομείο μας υπηρετούν 91 ΔΕ Νοσηλευτές σε οργανικές θέσεις. Είναι μαχόμενοι Νοσηλευτές στην πρώτη γραμμή, μαζί με τους ΤΕ και ΠΕ Νοσηλευτές, έχουν κοινό αντικείμενο εργασίας «την παροχή νοσηλευτικής φροντίδας» και βιώνουν τις ίδιες συνθήκες εργασίας. Στην Πανδημία πάλεψαν όλοι μαζί.
Όλοι μαζί πρέπει να συνεχίσουμε.
Με τη σύσταση ενιαίου κλάδου η Κυβέρνηση καλείτε να αναγνωρίσει έμπρακτα την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από το λιγοστό Νοσηλευτικό προσωπικό σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης και με αλλότρια καθήκοντα να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Πολλές βάρδιες Νοσοκομείων αποτελούνται μόνο από ΔΕ βοηθούς Νοσηλευτές. Κάνουν όλες τις Νοσηλευτικές πράξεις για να μη θέσουν σε κίνδυνο τους ασθενείς. Η ψήφιση των ξεχωριστών κλάδων θα διαταράξει τη λειτουργία των Νοσοκομείων εμφανίζοντας έντονα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων Νοσηλευτών και βοηθών Νοσηλευτών.

“Τα χειροκροτήματα και οι ευχαριστίες τελείωσαν. Ήρθε η ώρα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων. ΒΑΕ για όλους τους Νοσηλευτές σε Ενιαίο κλάδο Νοσηλευτικού προσωπικού”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το