Αθλητισμός

Στάση αναμονής στον Ολυμπιακό Βόλου όσο παραμένει θολό το τοπίο στη Φούτμπολ Λιγκ 

Θολό παραμένει το τοπίο, όσον αφορά τη Φούτμπολ Λιγκ, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα ή θα υπάρξει οριστική διακοπή. Θυμίζουμε, πως υπολείπονται τρεις αγωνιστικές, για να πέσει η αυλαία, με τις ομάδες να τις απασχολεί κυρίως η επόμενη μέρα. Κι αυτό, καθώς τα οικονομικά δεδομένα δεν είναι καθόλου καλά για τις ΠΑΕ.
Κανείς, επίσης, δεν γνωρίζει, αν θα υπάρξει φέτος νέα αναδιάρθρωση κατηγοριών, με τον Ολυμπιακό Βόλου να παρακολουθεί τις εξελίξεις, οι οποίες πάντως δεν αναμένονται να είναι άμεσες. Προμηνύεται ένα «θερμό» καλοκαίρι, με τις ομάδες να ασκούν ήδη πίεση στα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου (η πολιτεία άνοιξε χθες το δρόμο για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων), για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στα πρωταθλήματα, προκειμένου το προϊόν να γίνει πιο ελκυστικό. Επίσης, οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να αναζητήσουν τρόπους να φέρουν έσοδα στα ταμεία τους, στην… μετακορωνοϊό εποχή.

Οι «ερυθρόλευκοι», όπως και οι υπόλοιποι παίκτες των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ, έχουν να προπονηθούν ομαδικά από τις 8 Μαρτίου. Εδώ και ενάμιση μήνα, όσο διαρκεί δηλαδή η καραντίνα, το μόνο που κάνουν είναι να γυμνάζονται ατομικά κατ’ οίκον, προκειμένου να διατηρηθούν σε όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση.
Στον Ολυμπιακό Βόλου υπάρχει ένα πλάνο για την επόμενη χρονιά, όμως αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει, αν πρώτα δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο, όσον αφορά το πρωτάθλημα και την κατηγορία που θα αγωνίζεται του χρόνου η ομάδα.
Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ, πάντως, είναι ανοιχτοί σε συζητήσεις για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, εφόσον βρεθεί ενδιαφερόμενος. Μάλιστα, έχουν ήδη ενημερωθεί οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη για τις προθέσεις της διοίκησης της ΠΑΕ. Ωστόσο, θα δοθεί μια καταληκτική ημερομηνία, πιθανότατα μέχρι τα μέσα Ιουνίου, προκειμένου να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους, όσοι επιθυμούν να αναμιχθούν με τα διοικητικά της ΠΑΕ. Στη συνέχεια και στην περίπτωση που η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου δεν αλλάξει χέρια, θα πρέπει να γίνει άμεσα ο προγραμματισμός για τη νέα αγωνιστική περίοδο, η οποία θα είναι δύσκολη οικονομικά για όλες τις ομάδες.

«Δεν λάβαμε μέρος σε τηλεδιάσκεψη»
Υπήρξε μία δημοσίευση που έκανε λόγο για «μυστική» τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων της Φούτμπολ Λιγκ προχθές Τετάρτη, ωστόσο, αρκετές ήταν οι ομάδες που το διέψευσαν. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου τοποθετήθηκε σχετικά, τονίζοντας ότι ποτέ δεν έλαβε μέρος σ’ αυτή, ενώ ανέφερε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην πολιτεία και τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Πιο συγκεκριμένα, από την ομάδα τόνισαν: «Η πάγια θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είναι να εναρμονίζεται της διοργανώτριας και του υπουργού αθλητισμού, κ. Αυγενάκη. Δεν λάβαμε μέρος σε καμία τηλεδιάσκεψη. Η ομάδα σε οποιαδήποτε απόφαση και βάση των συνθηκών θα είναι πάντα έτοιμη, με γνώμονα πρώτα την υγεία των αθλητών μας αλλά και των συνανθρώπων μας».
Θυμίζουμε, πως χθες υπήρξε τηλεδιάσκεψη για την Σούπερ Λιγκ 2 και τη Φούτμπολ Λιγκ, μετά από σχετική πρωτοβουλία του προέδρου της διοργανώτριας, Λεωνίδα Λεουτσάκου. Έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των 14 ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 και τρεις εκπρόσωποι από την Φούτμπολ Λιγκ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το