Τοπικά

Στάση αναμονής από ιδιοκτήτες ΙΧ για τα διπλοχρεωμένα τέλη ταξινόμησης -Εγκλωβισμένοι στα γρανάζια μεγάλης απάτης

Στάση αναμονής κρατούν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. που καλούνται να πληρώσουν για δεύτερη φορά οφειλές για τα τέλη ταξινόμησης. Μετά και τη σημερινή  δέσμευση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου και του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή στους βουλευτές Χρήστο Μπουκώρο, Θανάση Λιούπη και Κώστα Μαραβέγια, για διοικητική λύση ή και νομοθετική ρύθμιση, οι ιδιοκτήτες  αποφάσισαν να περιμένουν οριστική απάντηση στο θέμα και τη διαγραφή των οφειλών τους,

Σήμερα  το απόγευμα ιδιοκτήτες αυτοκινήτων συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της συνάντησης των τριών βουλευτών, όπου ο  κ. Πιτσιλής ενημέρωσε ότι διενεργείται διοικητικός έλεγχος και βρίσκεται και σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή διοικητική λύση. Ο υφυπουργός με τη σειρά του δεσμεύτηκε ότι αν τελικά αυτό δεν επιτευχθεί, το θέμα θα λυθεί με νομοθετική ρύθμιση. Οι βουλευτές εξέθεσαν το δίκαιο των πολιτών της Μαγνησίας τόσο από νομικής όσο και από ηθικής πλευράς, δίνοντάς τους όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο στην έρευνα που διενεργείται.

Μεγάλη απάτη «έμπλεξε» τους ιδιοκτήτες

Σε ενημέρωσή του προς τους ιδιοκτήτες ο εκπρόσωπός τους κ. Γιάννης Τσαρδακάς δήλωσε ότι κατέθεσε αναφορά στο Συνήγορο του Πολίτη, που με τη σειρά του ζήτησε ενημέρωση από τον Διευθυντή της ΔΟΥ Βόλου.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσαρδακάς, η απάντηση της Εφορίας ήταν πως το πρόβλημα οφείλεται σε γραφεία διεκπεραίωσης που πλαστογραφούσαν και χρησιμοποιούσαν πλαστές υπηρεσιακές σφραγίδες σε δημόσια έγγραφα.  Σημειώνεται ωστόσο πως όλοι οι εμπλεκόμενοι αθωώθηκαν στα δικαστήρια …

«Ο Συνήγορος του Πολίτη, χρησιμοποιώντας την απαντητική επιστολή από τη ΔΟΥ, έστειλε επιστολή στον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τις αναφορές που έχει δεχθεί από όλους τους πολίτες. Σύμφωνα με την απάντηση από τη ΔΟΥ Βόλου τα τέλη που έπρεπε να πληρωθούν και δεν πληρώθηκαν φτάνουν τις 150.000 ευρώ και αντιστοιχούν σε 1.700 αυτοκίνητα για τη διετία 2000-2001»  ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαρδακάς.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των ιδιοκτητών Ι.Χ. που καλούνται να πληρώσουν για δεύτερη φορά «το μπιλιετάκι»  για το αυτοκίνητο που αγόρασαν προ εικοσαετίας φτάνει τους 3.000 καθώς έχουν έρθει ειδοποιητήρια και σε ιδιοκτήτες που αγόρασαν Ι.Χ. το 1999, το 2002 ακόμα και το 2004.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το