Τοπικά

Το Startup Weekend για πρώτη φορά στην Λάρισα

Start up Week

To Startup Weekend (SW) αποτελεί την ναυαρχίδα όλων των εκδηλώσεων start up και μέσω από αυτή την δημιουργική διαδικασία έχουν προκύψει αξιοσημείωτες επιχειρηματικές δραστηριότητες που άλλαξαν τον παγκόσμιο τρόπο σκέψης. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού Techstars, υποστηριζόμενο από την google, που στόχο έχει να φέρει κοντά ανθρώπους με διαφορετικό υπόβαθρο και δεξιότητες προκειμένου μέσα σε 54 ώρες να συνεργαστούν και να μετατρέψουν μια ιδέα σε μια επιχείρηση.
Παγκοσμίως, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 2500 Startup Weekends σε περισσότερες από 170 χώρες και μέσα από αυτά έχουν αναδειχθεί startups τα οποία σήμερα έχουν μια δυνατή πορεία στο αντικείμενο τους. Κυρίως όμως, το SW είναι ένα μεγάλο δίκτυο καινοτόμων ανθρώπων με πάθος και ιδέες που έχουν την ικανότητα, τη δυνατότητα και τη θέληση να αλλάξουν τον κόσμο.
Το Startup Weekend Larisa διεξάγεται στις 13,14 και 15 Μαΐου σε κτίρια του TEI Θεσσαλίας στη Λάρισα. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τη συμβουλευτική υποστήριξη της Alpha Marketing και με την υποστήριξη των χορηγών Αγγελόπουλος Ε. και Συνεργάτες, Mikel Coffee Company, Κτήμα Ζαφειράκη, ΑΤΤΙΚΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ, www.efood.gr, Καινοτομία Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, ΔΙΓΡΑΜΜΑ, Alphabet Web και υποστηρικτές Λίντο Οργανισμός, Ελληνικοί Χυμοί ΑΕΒΕ, Σαμαρίνα Α.Ε., ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ Α.Ε., Hotel Metropol.
Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό δεν απαιτείται κάποια συγκεκριμένη ιδιότητα (πχ φοιτητής, επαγγελματίας κλπ). Απευθύνεται σε δημιουργικούς ανθρώπους, που αγαπούν την καινοτομία. Οποιοσδήποτε ηλικίας άνω των 18 χρονών επιθυμεί, μπορεί να πάρει μέρος δηλώνοντας συμμετοχή στην την ιστοσελίδα: http://www.up.co/communities/greece/larissa/startup-weekend/8726
Οι διοργανωτές προσκαλούν όσους ενδιαφέρονται, φοιτητές, αποφοίτους, επαγγελματίες, επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, από κάθε πόλη, που πιστεύουν ότι έχουν καινοτόμες ιδέες, να συμμετάσχουν και να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες που ανατρέπουν την κλασική έννοια της αγοράς και αναδεικνύουν τις έννοιες της δημιουργικότητας, της επιχειρηματικότητας, της συνεργασίας και της καινοτομίας. Το μόνο που χρειάζεται, είναι η καινοτόμα ιδέα!
Οι ιδέες θα σχηματοποιηθούν σε επιχειρηματικά σχέδια μέσα σε 54 ώρες, και στο τέλος θα διαγωνισθούν μεταξύ τους για την ανάδειξη των πιο βιώσιμων. Από τη διαγωνιστική φύση της διοργάνωσης προκύπτει η αναγκαιότητα για αξιολόγηση των επιχειρηματικών ιδεών. Το ρόλο αυτό αναλαμβάνουν οι κριτές.

Το ρόλο των συμβούλων για τη μετατροπή της ιδέας σε επιχειρηματικό σχέδιο αναλαμβάνουν οι μέντορες. Πρόκειται για καταξιωμένους ανθρώπους, ποικίλων κλάδων που έχουν αναδειχθεί μέσω της επιχειρηματικής αλλά και ακαδημαϊκής τους δραστηριότητας και θα προσφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, με σκοπό την βοήθεια οποιαδήποτε ομάδας το ζητήσει. Πέραν της επιτόπιας υποστήριξης, οι μέντορες του event, είναι πρόθυμοι και για μελλοντική συνεισφορά σε οποιαδήποτε συμμετέχουσα ομάδα το ζητήσει.
Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι:
-Ιωάννης Τσερέπας, Πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Lariplast ΑΕΒΕ.
-Βασίλης Βλάχος, Καθηγητής Εφαρμογών στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε του ΤΕΙ Θεσσαλίας. και
-Νίκος Νανάς. Συνδημιουργος του Noowit και του Noodio.
Μέντορες, μεταξύ άλλων, είναι οι:
-Charles Legrand, Ιδιοκτήτης της CN L & Accociates.
-Τάσος Γούσιος, CEO της εταιρείας Alpha Marketing.
-Μιχάλης Τριανταφύλλου, ιδρυτής του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Καινοτομία και διοικητικό στέλεχος σε Βιομηχανία στον κλάδο της Ενέργειας
-Αργύριος Κόγιας, Ιδρυτής και Συντονιστής του Agropen.
-Χρήστος Τσούνης, Ιδρυτής του jobnews.gr, Στρατηγικός συνεργάτης της Vitamin Media & υπεύθυνος συνεργατών του Quizdom.
-Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου, CEO της εταιρείας Biomimicry Greece & Innovation
και οι Aκαδημαϊκοί :
κος Σουμπενιώτης από το ΟΔΕ του ΠΑΜΑΚ,
κος Ιατρέλλης από το ΤΕΙ Λάρισας (Τμήμα πληροφορικής),
κος Γερογιάννης (Πρόεδρος τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων) και ο κος Τριαντάφυλλος που διδάσκει ΙΤ Law στο μεταπτυχιακό του City University και του Cardiff Met στην Αθήνα.

Για τις νικήτριες ομάδες θα υπάρξουν βραβεία.

Ενδεικτικά, αναφέρονται:
• Τεχνολογικός εξοπλισμός (arduinoboards)
• Προγράμματα κατάρτισης (Marketing Seminars, Arduino Development workshops)
• Νομική και λογιστική υποστήριξη
• Επιχειρηματική καθοδήγηση
• Συντονισμός και δικτύωση (incubating)
Τα οφέλη που προκύπτουν από τη συμμετοχή σε ένα startup weekend είναι πολλαπλά, ακόμη και αν μία ιδέα δεν προκριθεί από την κριτική επιτροπή. Προηγούμενοι διαγωνισμοί έδειξαν ότι η συμμετοχή διευκόλυνε το σχηματισμό ολοκληρωμένων επιχειρηματικών ομάδων που συνέχισαν και κατάφεραν να υλοποιήσουν την ιδέα που μέχρι πρότινος ονειρευόταν, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισαν από την συμμετοχή τους. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2410 235 435.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το