ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

κυκλο – φ – οριακα

Άρθρα

Απεβίωσε και κηδεύεται η Βασιλική Χρηστάκη

Τοπικά

Οι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ και η καύση σκουπιδιών

Άρθρα

Τι ισχύει για τους οδηγούς άνω των 74 ετών

Ελλάδα

Ο Μέριλιν Μάνσον βρίσκεται στην Ελλάδα

Lifestyle, Θ Plus

Νέος ογκολόγος από σήμερα στο Νοσοκομείο Βόλου

Τοπικά

Πόσοι και πόσα χρωστούν στην Εφορία

Οικονομία

Έφυγε από τη ζωή 64χρονος στα Πλατανίδια

Τοπικά

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Οικονομία

Standard & Poor’s: Διατηρεί την αξιολόγηση της Ελλάδας στο Β+

Τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση «Β+» της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας διατήρησε η Standard & Poors, με outlook «θετικό».
Στην έκθεση του οίκου τονίζεται ότι ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης για την Ελλάδα στο διάστημα 2019-2022 θα είναι 2,4%, καθώς υπάρχει ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης και σαφής βελτίωση της εξαγωγικής δραστηριότητας.
Σύμφωνα με την Έκθεση, η ανάπτυξη μπορεί να επιταχυνθεί σε περίπτωση που υπάρξουν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών και βελτίωση των συνθηκών στον τραπεζικό τομέα.

Αντιθέτως, μπορεί να υπάρξει υποβάθμιση των προοπτικών εάν υπάρξει αναίρεση των μεταρρυθμίσεων ή εάν δεν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη.
Ο οίκος είχε προαναγγείλει από την Τρίτη, στην έκθεσή του για την ευρωζώνη, ότι δεν επρόκειτο να προχωρήσει σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας, η οποία εξακολουθεί έτσι να απέχει τρία σκαλοπάτια από την επενδυτική βαθμίδα (ΒΒΒ- και πάνω).
Υπενθυμίζεται ότι η S&P είχε προχωρήσει στις 20 Ιουλίου στην αναθεώρηση της προοπτικής της ελληνικής οικονομίας σε «θετική» επιβεβαιώνοντας την αξιολόγηση B+, η οποία είναι τέσσερις βαθμίδες χαμηλότερα από την επενδυτική βαθμίδα (BBB-).

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το