Ελλάδα

Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός

ρωμανός

Λύση την ύστατη στιγμή, ύστερα και από παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, στο ζήτημα Ρωμανού. Υστερα από 30 ημέρες απεργίας πείνας και λίγες ώρες απεργίας δίψας, ο Νίκος Ρωμανός σταμάτησε στις 2.00 το μεσημέρι της Τετάρτης την πολυήμερη διαμαρτυρία.

Σημείο – κλειδί για την εξεύρεση λύσης ήταν η διορθωτική τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Σύμφωνα με την τροπολογία, που συνιστά συγκερασμό των προτάσεων που είχαν κατατεθεί χθες το βράδυ από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και το ΠΑΣΟΚ, όλοι οι κρατούμενοι – φοιτητές (περίπτωση στην οποία ανήκει και ο Ν. Ρωμανός) θα δικαιούνται εκπαιδευτικής άδειας εφόσον προηγουμένως έχουν παρακολουθήσει το 1/3 του εξαμήνου εξ αποστάσεως.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «νίκη» του απεργού πείνας την συγκεκριμένη τροποποίηση καλώντας μάλιστα τον Ν. Ρωμανό να σταματήσει την απεργία πείνας.

Είχε προηγηθεί έντονη τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τον Κάρολο Παπούλια να βοηθήσει με το θεσμικό του κύρος να βρεθεί λύση στο ζήτημα του Νίκου Ρωμανού.

Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Κάρολου Παπούλια με τον Αντ. Σαμαρά.

Πηγή: ethnos.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το