Ελλάδα

«Στάχτη» το δάσος της Στροφυλιάς – Κάηκαν τουλάχιστον 2.000 στρέμματα

Οικολογική καταστροφή απροσδιόριστων μέχρι στιγμής διαστάσεων προκλήθηκε στο δάσος της Στροφυλιάς, με τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης να κάνει στάχτη τουλάχιστον 2.000 στρέμματα.
Η φωτιά, όπως ανέφερε μιλώντας στο OPEN TV, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, έχει περιοριστεί αρκετά. Ωστόσο, οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή αλλά δεν μπορούν να την οριοθετήσουν καν λόγω της μορφής της βλάστησης αλλά και του ανάγλυφου.

Πάντως, με το πρώτο φως της ημέρας δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα άρχισαν να κάνουν ρίψεις νερού στην ευρύτερη περιοχή της Στροφυλιάς. Παράλληλα, ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με περίπου 90 άνδρες και περισσότερα από 35 οχήματα έδιναν όλη την νύχτα μάχη με τις φλόγες και εξακολουθούν να επιχειρούν, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στη θάλασσα δίνει τη δυνατότητα στα εναέρια μέσα να εφοδιάζονται γρήγορα με νερό και να πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Όσον αφορά στα αίτια της φωτιάς, τις έρευνες έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το