Τοπικά

Στα ύψη οι κρατήσεις κατοικιών βραχυχρόνιας μίσθωσης για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας στη Μαγνησία

Την τιμητική τους έχουν τα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης στη Μαγνησία για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, με τις προκρατήσεις να έχουν αρχίσει πλέον του μηνός και από τα μέσα του Ιανουαρίου. Το Πήλιο παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών, αλλά και ο Βόλος δεν πάει πίσω, με τις τιμές να παραμένουν στα ίδια επίπεδα τα τελευταία χρόνια.

Στα ύψη βρίσκονται οι κρατήσεις στους δημοφιλείς χειμερινούς και καρναβαλικούς προορισμούς το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, με τις προκρατήσεις να ξεπερνούν και το 80% στα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης.
Εδώ και πάνω από έναν μήνα και από τα μέσα του Ιανουαρίου, προτού ακόμα ανακοινωθούν τα μέτρα της απελευθέρωσης, οι επισκέπτες και οι εκδρομείς έδειξαν την προτίμησή τους στη Μαγνησία. Κάτι που φαίνεται από τις προκρατήσεις στα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης, που κυρίως αφορούν για τρεις μέρες με δύο διανυκτερεύσεις. Χαρακτηριστικό είναι πως από τον Ιανουάριο ακόμα, σύμφωνα με στοιχεία από ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης, στους ορεινούς προορισμούς της Μαγνησίας, την Πορταριά και τη Μακρινίτσα, η διαθεσιμότητα ήταν μικρή.
Αρκετοί ήταν αυτοί, που ακόμα λίγο μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έσπευσαν να «κλείσουν» τη διαμονή τους για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας σε διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Βολιώτισσα που ασχολείται με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, τόνισε πως είναι μεγάλη η ζήτηση για το τριήμερο, ενώ η κίνηση και τα τηλέφωνα άρχισαν να χτυπούν από πολύ νωρίς. Η ίδια, η οποία έχει στην κατοχή της δύο ακίνητα και διαχειρίζεται κι άλλα σε Βόλο και Πήλιο με βραχυχρόνια μίσθωση, ανέφερε πως είναι ήδη «κλειστά» πάνω από μήνα, ενώ η εικόνα που έχει κι από άλλους συναδέρφους της, είναι πως οι κρατήσεις ξεπερνούν το 80%. Βέβαια, όπως είπε, ήδη υπάρχει έντονος προβληματισμός για το μέλλον, με όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, με την ψυχολογία να είναι πεσμένη στους υποψήφιους εκδρομείς, αλλά και την οικονομική στενότητα να είναι πλέον ορατή. «Μιλώντας και με άλλους στη Μαγνησία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, που ασχολούνται με τα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης, υπάρχει έντονος προβληματισμός. Και πώς να μην είναι έτσι; Ο Έλληνας δεν έχει να φάει, την εκδρομή θα σκεφτεί; Όλα έχουν πάει στα ύψη. Ρεύμα, θέρμανση, βενζίνη κ.λπ.», σημείωσε. Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια, ο Ιανουάριος ήταν ένας νεκρός μήνας για τη βραχυχρόνια μίσθωση, προκαλώντας προβλήματα στους ιδιοκτήτες των ακινήτων. «Ειδικά όσοι έχουν πάρει δάνεια, για να «μετατρέψουν» σπίτι ή διαμέρισμα σε ακίνητο βραχυχρόνιας μίσθωσης, είναι πολύ ανήσυχοι, αλλά και προβληματισμένοι. Με ένα τριήμερο δεν μπορεί να σωθεί η κατάσταση», επισήμανε. Τα πανελλαδικά στοιχεία λένε πως ο κλάδος των βραχυχρόνιων μισθώσεων πριν από την πανδημία, ενίσχυσε την ελληνική οικονομία μέσω των εισπραχθέντων φόρων, με περισσότερα από 444 εκατ. ευρώ: 68 εκατ. ευρώ το 2017, 176 εκατ. ευρώ το 2018 και περίπου 200 εκατ. ευρώ το 2019, ενώ ο τζίρος από τον Ιούνιο του 2018 έως τον Μάιο του 2019 άγγιξε το 1,15 δισ. ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το