Παραπολιτικά

Στα «ύφαλα» της εμπάθειας

Το πρωινό της 13ης Ιουνίου 2008 στον Βόλο ήταν ζεστό και η Αργώ με τα 50 κουπιά, ναυπηγημένη κατά τα προστάγματα του μύθου στον σύγχρονο ταρσανά, με μελέτη του επιστημονικού ινστιτούτου «Ναυδόμος», κατευοδώθηκε από υπουργούς, βουλευτές, τοπικές αρχές, ντόπιους και περαστικούς. Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια η Αργώ έχει πέσει πάνω στα ύφαλα της πολιτικής εμπάθειας της σημερινής Δημοτικής Αρχής.
Η Αργώ, μπροστά στο σκαρί της οποίας όλοι κόπτονται να φωτογραφηθούν για το «κομμάτι» τους, μόλις έρθει ο Σεπτέμβρης θα επιστρέψει στο υπόστεγο – «ψησταριά», όπου «προστατεύεται». Το πολυπόθητο Μουσείο, που θα μπορούσε να αλλάξει τα πολιτιστικά δεδομένα της πόλης μας, θα περάσουν κάποια χρόνια ακόμη μέχρι να κατασκευαστεί, αν ποτέ κατασκευαστεί και αν αντέξει μέχρι τότε το σκαρί που θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται ως ταμπλό για φωτογραφίες παραγοντίσκων τέταρτης κατηγορίας.
Το 2013 προκηρύχθηκε Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός προσχεδίων για το Μουσείο.
Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 2014 με πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού κατατέθηκαν μελέτες από 68 αρχιτεκτονικά γραφεία και το πρώτο βραβείο απέσπασε το γραφείο του κ. Γιάννη Κίζη. Ήταν παραμονές των δημοτικών εκλογών και για τον Μπέο προείχε ο στιγματισμός των αντιπάλων του και η εκλογική νίκη με κάθε μέσον.
Δεν είχε λοιπόν καμιά δυσκολία να κατασκευάσει και να καταγγείλει «μέγα σκάνδαλο» και να αρχίσει τα εξώδικα, απαιτώντας να μην επικυρωθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, με πρωταγωνιστή υποψήφιο του συνδυασμού του, ο οποίος είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό. Η τότε Δημοτική Αρχή μετέθεσε την επικύρωση του αποτελέσματος για μετά τις εκλογές. Η Δημοτική Αρχή Μπέου ανέλαβε την εξουσία, οι δηλώσεις για το Μουσείο συνέχισαν να είναι απαξιωτικές, οι μήνες περνούσαν, μέχρι που τελικά εδέησαν να επικυρώσουν το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, αφού τα πάντα είχαν γίνει απολύτως νόμιμα. Και αφού άφησαν να περάσουν άλλα τρία χρόνια, μόλις πριν από δύο μήνες αποφάσισαν να αναθέσουν την οριστική αρχιτεκτονική μελέτη στο γραφείο που πήρε το πρώτο βραβείο στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό. Εννοείται ότι ένα έργο που είναι το πρώτο που θα έπρεπε να προταθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ, φρόντισαν να το αφήσουν μέχρι τώρα εκτός. Το Μουσείο είναι μια υπόθεση που για κάποια χρόνια ακόμη θα μείνει στο κενό. Εκεί όπου αρέσκεται να «περιφέρεται» η Δημοτική Αρχή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το