Τοπικά

Στα σκαριά το νέο αγωνιστικό μονοθέσιο από τη φοιτητική ομάδα Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στα σκαριά βρίσκεται το νέο αγωνιστικό μονοθέσιο της ομάδας Κένταυρος καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι σχεδιασμοί και το νέο της εγχείρημα είναι υπό κατασκευή. Φοιτητές από την ομάδα Κένταυρος συμμετείχαν στην έκθεση αγωνιστικών αυτοκινήτων που διοργάνωσε ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας στην παραλία του Βόλου, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον κόσμο που επισκέφθηκε την έκθεση και να ενημερώσουν για τα νέα σχέδιά τους.

“Συμμετείχαμε και πέρυσι στην έκθεση του ΟΜΑΘ και αποτελεί μια καλή ευκαιρία για εμάς να προβάλουμε το έργο μας στην κοινωνία του Βόλου, να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς και να μιλήσουμε με τον κόσμο για το Πανεπιστήμιο και την έρευνα πίσω από το εγχείρημα.  Ο κόσμος μας κάνει ερωτήσεις για το μονοθέσιο, κυρίως για τον κινητήρα και για το βάρος του και φωτογραφίζονται δίπλα του” δήλωσε η Αθανασία Τιλσίζογλου από το τμήμα Μηχανολόγων.

Για το νέο μονοθέσιο, η Κατερίνα Αντωνίου από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών, ανέφερε πως η ομάδα σχεδίασε τον “Αμφίονα” τη χρονιά που πέρασε. ” Με αυτά τα σχέδια πήγαμε στον διαγωνισμό στην Αγγλία το καλοκαίρι και βγήκαμε πρώτοι στο Design και τρίτοι στο Business Plan. Με τις συνολικές βαθμολογίες που συγκεντρώσαμε και από το cost,  βγήκαμε τελικά δεύτεροι ανάμεσα σε 35 ομάδες στο Class 2. Πλέον βρισκόμαστε επίσημα στην κατασκευαστική περίοδο” είπε χαρακτηριστικά. Φοιτητής της ομάδας πρόσθεσε πως έχουν τελειώσει όλα τα σχέδια και η ομάδα έχει περάσει στο  παραγωγικό κομμάτι. “Στόχος μας είναι το καινούργιο μονοθέσιο να είναι έτοιμο τον Μάρτιο του 2019 και θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση στον Βόλο.  Μάλιστα η παρουσίαση του Αμφίονα συμπίμπει με τα 10 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας Κένταυρος”.

Τα μέλη της ομάδας είναι 24 και οι φοιτητές προέρχονται από τα τμήματα Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων,  Οικονομικών Επιστημών και την Αρχιτεκτονική,

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το