Τοπικά

Στα σχολεία επέστρεψαν 3.500 εκπαιδευτικοί στη Μαγνησία – Λιγότερα φέτος τα κενά 

Με λιγοστά κενά, καθώς καλύφθηκαν αρκετά τόσο από τους νεοδιόριστους όσο και από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς άνοιξαν χθες τα σχολεία στη Μαγνησία για τη νέα σχολική χρονιά. Συνολικά στα σχολεία επέστρεψαν 3.500 μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στη Μαγνησία και περίπου 160.000 πανελλαδικά.
Οι εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στα σχολεία, όπου συνεδρίασαν οι σύλλογοι διδασκόντων και δόθηκαν από τους διευθυντές οι κατευθυντήριες γραμμές.
Στις αναφορές τους οι διευθυντές αναφέρθηκαν στην τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, όπως είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους εντός και εκτός σχολικών αιθουσών.
Χθες παρουσιάστηκαν στα σχολεία τους οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αλλά και οι νεοδιόριστοι.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος ανέφερε πως «αρχίζει μια δύσκολη χρονιά, καθώς κυριαρχεί το στέλεχος της μετάλλαξης δέλτα που είναι πιο μεταδοτικό σε σχέση με το προηγούμενο στα παιδιά. Γι’ αυτό και ζητούμε να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, προκειμένου να γίνονται τα μαθήματα διά ζώσης και να μην οδηγηθούμε στην τηλεκπαίδευση, όπου μεγαλώνουν οι εκπαιδευτικές ανισότητες».
Πλέον γίνεται πιο ελαστικό το σύστημα για το πότε θα κλείνει ένα τμήμα λόγω κρούσματος. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, για να κλείσει ένα τμήμα, θα πρέπει να νοσήσουν από κορωνοϊό οι μισοί συν ένας μαθητές.

Με την εκδήλωση κρούσματος θα υποβάλλονται σε rapid test όλοι οι μαθητές του τμήματος. Δηλαδή, δεν θα κλείνει το τμήμα. Στη συνέχεια θα γίνεται ξανά rapid test μέσα σε 7 ημέρες.
Παράλληλα, θα δίνονται δύο self test σε όλους και θα πρέπει, είτε οι μαθητές είτε οι γονείς τους, να τα υποβάλλουν στην ειδική πλατφόρμα, όπως ίσχυε και πέρυσι.
Τα τμήματα θα κλείνουν μόνο όταν βγουν θετικοί οι μισοί συν ένας μαθητές. Δηλαδή μία τάξη με 20 μαθητές θα κλείσει μόνο, αν οι έντεκα βγουν θετικοί στον κορωνοϊό.
Αναφορικά με τη χρήση μάσκας αυτή είναι υποχρεωτική παντού στους σχολικούς χώρους πλην της ώρας της Γυμναστικής.
Πάντως τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα ανακοινωθούν εντός ολίγων ημερών από το υπουργείο παιδείας.
Η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Βόλου κ. Βούλα Λοντρίδου επισήμανε πως «το στοίχημα της φετινής χρονιάς είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία διά ζώσης για όλο τον χρόνο. Αυτή είναι η επιθυμία όλων».
Ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας δήλωσε πως «η φετινή σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με πολύ λιγότερα κενά εκπαιδευτικών σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, καθώς φέτος έγιναν έγκαιρα οι προσλήψεις αναπληρωτών, ενώ έχουν και τους νεοδιόριστους. Ήδη στα σχολεία τοποθετήθηκε το 70% των αναπληρωτών καθηγητών που προσλήφθηκε στη Μαγνησία και μέσα στις επόμενες δύο ημέρες αναμένουμε και το υπόλοιπο 30%. Η πρώτη μέρα λειτουργίας στο σχολείο κύλησε με τις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων. Τα βιβλία είναι όλα στα σχολεία και θα δοθούν στους μαθητές».
Χθες πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη από τον διευθυντή διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργο Πολύζο και τις νηπιαγωγούς. Ο κ. Πολύζος ανέφερε πως «τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν στα σχολεία από τις 13 Σεπτεμβρίου και μετά, θα ανακοινωθούν εντός ημερών».

Μετεγγραφές και εγγραφές
Από χθες μπορούν οι γονείς να κάνουν την εγγραφή του παιδιού τους και παράλληλα κάποιοι να ζητήσουν μετεγγραφή για το παιδί τους σε κάποιο άλλο σχολείο. Για τις εγγραφές οι πλατφόρμες άνοιξαν ξανά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το