Τοπικά

Στα περυσινά επίπεδα οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας για τις γιορτές

Τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν στον Νομό από σήμερα, φαίνεται πως μετριάζουν τις πληρότητες στα ξενοδοχεία της περιοχής, καθώς ο κόσμος επιφυλάσσεται για μεγάλες μετακινήσεις λόγω της ταλαιπωρίας που μπορεί να αντιμετωπίσουν.
Κατά μέσο όρο η πληρότητα στα ξενοδοχεία της ηπειρωτικής Μαγνησίας για την Πρωτοχρονιά άγγιξε το 75% με τη μερίδα του λέοντος να την έχουν κυρίως ο Βόλος, η Πορταριά και η Μακρινίτσα.
Το ποσοστό αυτό είναι χαμηλότερο σε σχέση με τα Χριστούγεννα, όπου οι πληρότητες ξεπέρασαν το 90%.
Αναφορικά με τον απολογισμό του τετραημέρου της Πρωτοχρονιάς ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης τόνισε πως «οι πληρότητες σε Βόλο, Πορταριά και Μακρινίτσα κινήθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ πιο μέτρια ήταν η κατάσταση στο Ανατολικό και Κεντρικό Πήλιο. Φαίνεται πως οι αναφορές για επιδείνωση του καιρού επέδρασαν, ενώ υπήρξε και ο λόγος πως οι Έλληνες έχουν περιορισμένες δυνατότητες για ταξίδια. Σε γενικές γραμμές για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς βρισκόμαστε στα περυσινά επίπεδο».
Όσον αφορά στις πληρότητες μέχρι και τα Φώτα, τόνισε πως «η κίνηση είναι σε γενικές γραμμές μέτρια, καθώς ο κόσμος φοβήθηκε από τις πληροφορίες για έλευση κύματος κακοκαιρίας. Βέβαια να δούμε, τι θα γίνει τελικά μέχρι και την Παρασκευή».
Πάντως ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή των επισκεπτών και στα ρεβεγιόν που διοργάνωσαν τα ξενοδοχεία της περιοχής. Παράλληλα οι επισκέπτες κινήθηκαν και προς το Χιονοδρομικό Κέντρο απολαμβάνοντας το τοπίο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το