Τοπικά

Στα περσινά επίπεδα οι τιμές για την Καθαρή Δευτέρα στον Βόλο – Ψηλά στις προτιμήσεις οστρακοειδή, κεφαλόποδα, χαλβάς

Πατροπαράδοτα την Καθαρή Δευτέρα την τιμητική τους έχουν τα οστρακοειδή και τα κεφαλόποδα, ενώ ξεχωριστή θέση στο σαρακοστιανό τραπέζι έχει ο χαλβάς. Οι τιμές παραμένουν στα περσινά επίπεδα και οι επαγγελματίες έχουν οργανωθεί για να εξυπηρετήσουν το καταναλωτικό κοινό.
Ο κ. Χαράλαμπος Αραμπατζής, υπεύθυνος του «Θαλάσσιου Κόσμου», τόνισε ότι οι προτιμήσεις για την Καθαρή Δευτέρα είναι θράψαλα, καλαμάρια, χταπόδια, σουπιές, κατεψυγμένα ή φρέσκα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τιμές είναι μειωμένες στα περισσότερα είδη κατά 10%. Την Καθαρή Δευτέρα θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως στις 4 μ.μ.
Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Γαϊτανίδης, ιδιοκτήτης καταστήματος κατεψυγμένων προϊόντων στην οδό Ροζού, ανέφερε πως ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών είναι οι γαρίδες, τα χταπόδια, τα καλαμάρια, τα μύδια, οι σουπιές. Αυξημένη τιμή έχει μόνο το χταπόδι, ενώ στα υπόλοιπα οι τιμές βρίσκονται στα περσινά επίπεδα. Ο ίδιος σημείωσε ότι τις τελευταίες δύο ημέρες η κίνηση είναι αυξημένη, αλλά δεν βοηθά που η Καθαρή Δευτέρα πέφτει μέσα του μήνα, που ο κόσμος ακόμα δεν έχει πληρωθεί. Τέλος τόνισε ότι το κατάστημα την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως στις 2.30 το μεσημέρι.

Ο Δ. Γαϊτανίδης

Ο κ. Γεράσιμος Μπλαζής, ιδιοκτήτης ιχθυοπωλείου με κατεψυγμένα, ανέφερε ότι ο κόσμος προτιμά καλαμάρι, σουπιά, χταπόδι, γαρίδα, καραβίδα, θράψαλα, χταπόδι, που η τιμή του ανέβηκε περίπου 10% σε σχέση με πέρσι, με τα υπόλοιπα να παραμένουν στις ίδιες τιμές. Ο ίδιος σημείωσε ότι η κίνηση άρχισε από την περασμένη Δευτέρα με το κατάστημα να παραμένει ανοιχτό και την Καθαρή Δευτέρα από τις 7 π.μ. έως στις 12 μ.

Ο Γ. Μπλαζής

«Ψηλά στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού παραμένουν όλα τα όστρακα, φρέσκα θράψαλα, καλαμάρια, χταπόδια, γαρίδες, καραβίδες» επισήμανε ο κ. Λευτέρης Ξηρακιάς, ιδιοκτήτης ιχθυοπωλείου στην Ιωλκού.
Οι τιμές θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα, ενώ η κίνηση σε σχέση με πέρσι είναι πεσμένη. «Φέτος θα προμηθευτούμε λιγότερα πράγματα. Ο κόσμος δεν ξοδεύει. Θα αγοράσει λίγα, ίσα-ίσα για τον μεζέ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Λ. Ξηρακιάς

Είθισται στο σαρακοστιανό τραπέζι εξέχουσα θέση να έχει ο χαλβάς.
Ο κ. Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, από τη γνωστή χαλβαδοποιία στην οδό Παπαδιαμάντη, σημείωσε: «Προσπαθούμε οι τιμές να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του κόσμου, με ποιοτικούς χαλβάδες και σε τιμές προσιτές».

Ο Γ. Παπαγιαννόπουλος

Όσον αφορά στις προτιμήσεις επισήμανε ότι οι απλές γεύσεις, με αμύγδαλο, βανίλια, κακάο, βρίσκονται ψηλά, ενώ υπάρχει μια στροφή και σε σπέσιαλ, όπως με σοκολάτα υγείας, με κράνμπερις κ.ά. Υπάρχει βέβαια και η παλιά συνταγή με φουντούκι, κακάο και σταφίδα.
Οι τιμές βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με πέρσι, που αρχίζουν από 7 ευρώ το κιλό με βανίλια και φτάνει έως τα 10 ευρώ ο σπέσιαλ. Το κατάστημα θα είναι ανοιχτό την Καθαρή Δευτέρα από πολύ νωρίς το πρωί έως το μεσημέρι.
Από την πλευρά του ο κ. Αλέξανδρος Χαρμάνης, από τον Χαλβά Βόλου στην οδό Ιωλκού, επισήμανε ότι ψηλά στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού βρίσκεται ο χαλβάς με βανίλια-κακάο, με ξηρούς καρπούς με τον κόσμο να δοκιμάζει και νέες γεύσεις.
«Η κίνηση είναι καλύτερη από πέρσι και οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι, από 6,70 ευρώ το κιλό έως και 8,90 ευρώ το κιλό με σοκολάτα-αμύγδαλο» κατέληξε.

Ο Αλ. Χαρμάνης
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το