ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέθανε ο Κώστας Πολίτης

Ελλάδα

O καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Τοπικά

Στα νησιά τα περισσότερα κενά δασκάλων

Τουλάχιστον δεκαπέντε είναι τα κενά δασκάλων και νηπιαγωγών, σχεδόν όλα στα νησιά των Σποράδων, με αποτέλεσμα να προκύπτουν προβλήματα. Το Νηπιαγωγείο Κλήματος δεν λειτούργησε χθες ελλείψει νηπιαγωγού. Σύμφωνα με τον σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τα κενά συνολικά ανέρχονται στα 65, αν υπολογιστούν και οι ανάγκες σε άλλες δομές.
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ήδη ενημέρωσε χθες την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας για τις ανάγκες που έχουν προκύψει και την προτεραιότητα που θα πρέπει να δοθεί στην κάλυψή τους με αναπληρωτές.
Ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος ανέφερε πως «πως έχουμε έντεκα κενά δασκάλων και τέσσερα κενά νηπιαγωγών τα οποία έχουν προκύψει από άδειες που ζήτησαν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι είχαν ήδη τοποθετηθεί στα σχολεία. Οι άδειες μπορούν να χαρακτηριστούν ως μακροχρόνιες, καθώς υπερβαίνουν τις οκτώ ημέρες.

Επομένως ζητήσαμε από την περιφερειακή Διεύθυνση να καλυφθούν τα κενά με αναπληρωτές. Βέβαια ενδέχεται κάποιοι από αυτούς που ήδη λείπουν να επιστρέψουν.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση πρωτοβάθμιας στους δασκάλους υπάρχει από ένα κενό στο Τρίκερι και στο Ανατολικό Πήλιο, επτά κενά στη Σκόπελο και δύο στη Σκιάθο. Επίσης υπάρχει ένα κενό νηπιαγωγού στο Τρίκερι, ένα στο Κλήμα το οποίο δεν λειτούργησε χθες, ένα στη Σκιάθο και ένα στην Αλόννησο (για ολοήμερο).
Πάντως η επόμενη φάση πρόσληψης αναπληρωτών ενδεχομένως να γίνει στις επόμενες δύο εβδομάδες που σημαίνει ότι το πρόβλημα μπορεί να παραμείνει.
Χθες στα σχολεία ήταν η πρώτη μέρα μαθημάτων, καθώς θα προχωρούν οι μέρες και τα κενά θα παραμένουν τα ζητήματα θα γίνονται πιο έντονα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος ανέφερε πως η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε στον Νομό με τα κενά σε δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές ειδικοτήτων να ανέρχονται τουλάχιστον στα 65. Για ακόμη μια χρονιά το υπουργείο παιδείας δεν προέβλεψε να καλύψει τις ανάγκες και στις περιοχές της κεντρικής Ελλάδας, παρά μόνο στη νότια Ελλάδα. Εμείς πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να γίνουν όσο το δυνατό συντομότερα οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Έγινε η Α’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών και στη Μαγνησία δεν ήρθε ούτε ένας δάσκαλος, ενώ με το που κτύπησε το σχολικό κουδούνι, έχουμε ήδη έντεκα κενά δασκάλων, τα περισσότερα στη νησιά των Σποράδων. Και δεν αποκλείεται αυτά τα κενά να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.
Ο κ. Μούσιος επισήμανε πως από τα 65 κενά τα 15 είναι δασκάλους και νηπιαγωγούς, τα άλλα δεκαπέντε σε καθηγητές ειδικοτήτων, όπως πληροφορικής, 20 κενά στην Παράλληλη Στήριξη και, δέκα κενά στις Τάξεις των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας και Υποδοχής και άλλα πέντε κενά αναμένονται από τους εκπαιδευτικούς που θα μετακινηθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως κεντρικό μας αίτημα παραμένει ο διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών που έχουν να γίνουν αρκετά χρόνια στα σχολεία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το