Τοπικά

Στα μυστικά της αστρονομίας μυήθηκαν μαθητές του 8ου ΓΕΛ Βόλου 

Στην Πορτογαλία βρέθηκε κατά το δεύτερο εκπαιδευτικό της ταξίδι η ομάδα Erasmus+ του 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου από 24 Φεβρουαρίου ώς 1 Μαρτίου. Οι μαθήτριες της Α’ τάξης Αγγελή Γεωργία, Μάρκο Σταυρούλα, Πρίγκου Ιωάννα και Σκρίμπα Χρύσα μαζί με τη διευθύντρια του σχολείου κ. Γκούρου Αγγελική, τον υπεύθυνο για την εκτέλεση του προγράμματος κ. Αραμπατζή Δημήτριο και την καθηγήτρια κ. Βαμβακά Έλενα, επισκέφθηκαν την πόλη Aljustrel στη νότια Πορτογαλία.
Εκεί η ομάδα συναντήθηκε με τα μέλη των ομάδων από την Πορτογαλία, την Πολωνία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και την Τσεχία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τίτλο «FourSeasonsintheSky», που σκοπό έχει την ενασχόληση με την αστρονομία και την προώθηση των φυσικών επιστημών.

Οι μαθήτριες φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες Πορτογάλων μαθητών και συμμετείχαν σε πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Παρουσίασαν εργασίες τους για το έργο γυναικών αστρονόμων, καθώς επίσης και για την επίδραση της αστρονομίας στην κοινωνία και τον πολιτισμό. Ακόμη, οι μαθητές συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενός φυλλαδίου στην αγγλική γλώσσα με θέμα τα έθιμα και τις παραδόσεις που έχουν σχέση με επαναλαμβανόμενα αστρονομικά φαινόμενα.

Οι μαθητές εκτός από την πόλη Aljustrel όπου έμειναν, επισκέφθηκαν τη Λισαβόνα όπου παρακολούθησαν μία παραγωγή για το ηλιακό σύστημα στο Πλανητάριο της πόλης. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ακόμη επίσκεψη στην πόλη Evora, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το μεσαιωνικό χωριό Monsaraz και ξενάγηση στο CromelequedoXerezένα μνημείο της νεολιθικής εποχής. Τα μέλη της ομάδας είχαν ακόμη την ευκαιρία να παρατηρήσουν τον έναστρο ουρανό στο ObservatoriodoLago, καθώς και στην περιοχή Messejana.
Μαθητές και καθηγητές έζησαν μια μοναδική εμπειρία, ήρθαν σε επαφή με τον τρόπο ζωής, τις συνήθειες και τις παραδόσεις της χώρας και δημιουργήθηκαν νέες φιλίες. Σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης ο καιρός ήταν θαυμάσιος και η φιλοξενία από την ομάδα των Πορτογάλων εταίρων θερμότατη.
Το 8ο ΓΕΛ Βόλου ευχαριστεί θερμά το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας για τη διευκόλυνση στις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το