Τοπικά

Στα μπλόκα των αγροτών ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας παραβρέθηκε με άλλα σωματεία και φορείς στο μπλόκο των αγροτών στο Στεφανοβίκειο για να εκφράσει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα τους και κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα :

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

«Εκ μέρους του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών στο πρόσωπό σας χαιρετίζουμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους που βγήκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους στήνοντας μπλόκα για να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, για να διεκδικήσουν την επιβίωσή τους, το δικαίωμα να παραμείνουν στη γη τους και να μπορέσουν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους με αξιοπρέπεια.

Καταλαβαίνουμε όλοι μας πως τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, ιδίως μετά τις μεγάλες ζημιές που έπαθε η αγροτική παραγωγή από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη 2023 σας έβγαλαν στο δρόμο. Αλλά και οι πλημμύρες να μην ήταν τα προβλήματα ήδη ήταν πολύ οξυμένα σε όλο τον αγροτικό κόσμο. Δεν είναι τυχαίο που σε όλη την Ευρώπη οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί.

Η προστασία και η στήριξη της παραγωγής και η ύπαρξη του πρωτογενούς τομέα είναι ζητήματα που αφορούν όλους μας . Ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών ενάντια στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις απαιτεί τη συστράτευση όλων των λαϊκών δυνάμεων.

Απ’ αυτό το κοινό μέτωπο δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείπουν οι εργαζόμενες, οι άνεργες , οι αυτοαπασχολούμενες, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων και βέβαια οι γυναίκες της αγροτικής οικογένειας. Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί σας και καλούμε όλες τις γυναίκες της υπαίθρου και της πόλης να στηρίξουν τον αγώνα σας για επιβίωση. Αν σβήσει η αγροτιά χαμένοι θα είμαστε όλοι μας.

Γιατί ενώ εσείς πουλάτε φθηνά φτάνουν πανάκριβα τα προϊόντα σας στο ράφι. Όλοι μας είμαστε καμένοι απ’ αυτή την πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας , τις ζωές των παιδιών μας. Για το μόνο που νοιάζονται είναι τα κέρδη των λίγων και ισχυρών. Ο φυσικός πλούτος της χώρας μας, τα χωράφια σας, η μόρφωση των παιδιών μας, τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών, η διασφάλιση της υγείας μας, η ασφάλεια στον τόπο μας από φυσικές καταστροφές όλα αυτά λογαριάζονται ως κόστος για τα κέρδη τους. Τελευταία μεγαλώνουν και οι πιθανότητες να γίνουμε στόχος αντιποίνων από την εμπλοκή τους σε πολεμικές επιχειρήσεις. Και ενώ ξοδεύουν δις ευρώ για πολεμικές αποστολές και εξοπλισμούς, για τους αγρότες επικαλούνται τις αντοχές της οικονομίας.

Δεν πάει άλλο! Όλοι μαζί λοιπόν ενωμένοι και αποφασισμένοι να φτάσουμε ως την τελική νίκη.»

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου: Η καθολική αποχή στις 15 και 23 Φεβρουαρίου αφορά κάθε δικαστική και εξώδικη ενέργεια

Σε συνέχεια της από 09.02.2024 ανακοίνωσης ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου ενημερώνει τους κ.κ. συναδέλφους του…

12 Φεβρουαρίου 2024

Βόλος: 29 προσλήψεις για την υποστήριξη του έργου των επιτροπών Κρατικής Αρωγής και για τις ανάγκες που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα 

Ανακοινώθηκε η  πρόσληψη είκοσι εννέα (29) ατόμων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου  ορισμένου χρόνου διάρκειας από…

12 Φεβρουαρίου 2024

Θλίψη για το χαμό 45χρονης, μητέρας δύο παιδιών

Μεγάλη θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου της πολύ αγαπητής στην κοινωνία της Ελασσόνας…

12 Φεβρουαρίου 2024

Γιώργος Αγγελόπουλος για τη γέννηση της κόρης του: Σκεφτόμαστε να της δώσουμε το όνομα της μητέρας μου

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος και η Δήμητρα Βαμβακούση υποδέχτηκαν το πρώτο τους παιδί, την Παρασκευή 9…

12 Φεβρουαρίου 2024

Κοπή πίτας βρεφονηπιακών σταθμών Μεταμόρφωσης κι Αγριάς

Σε ένα πολύ ζεστό οικογενειακό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10/2 κοπή πίτας του βρεφονηπιακού σταθμού…

12 Φεβρουαρίου 2024

Σήμερα η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας με Ευ. Αποστολάκη και Ν. Κοτζιά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στις 7μμ. διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με…

12 Φεβρουαρίου 2024