Τοπικά

Στα «μαλακά» πρώην υπεύθυνη τουριστικού πρακτορείου στον Βόλο για απάτη

Η μετατροπή του κακουργήματος σε πλημμέλημα με τον νέο Ποινικό Κώδικα έριξε στα «μαλακά» χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας μια 45χρονη Βολιώτισσα, πρώην υπεύθυνη τουριστικού πρακτορείου, που κρίθηκε ένοχη για απάτη και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης.
Στην κατηγορούμενη αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.
Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και μία 36χρονη Βολιώτισσα, φερόμενη ως συνέταιρος της 45χρονης, η οποία ωστόσο απαλλάχθηκε της κατηγορίας.
Η 45χρονη κατηγορούνταν πως είχε εξαπατήσει ως υπεύθυνη του τουριστικού πρακτορείου που διατηρούσε στον Βόλο, το 2015, τριάντα περίπου ενδιαφερόμενους να ταξιδέψουν ως εκδρομείς με το συνολικό ποσό των 31.000 ευρώ περίπου. Ειδικότερα κατηγορούνταν πως είχε λάβει προκαταβολές από ενδιαφερόμενους να ταξιδέψουν, χωρίς ωστόσο τελικά να γίνουν οι εκδρομές και το πρακτορείο να βάλει «λουκέτο». Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό χθες στο δικαστήριο, όπου η 45χρονη εκπροσωπήθηκε δια πληρεξουσίου δικηγόρου, φέρεται να έχει αποζημιώσει ορισμένους από τους πελάτες της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το