Τοπικά

«Στα μαλακά» για τις κλοπές έπεσε ο 32χρονος «ποντικός» – Δήλωσε ότι είναι οκτώ μήνες άστεγος και άνεργος

Οκτώ μήνες βρίσκεται εκτός φυλακής ο 32χρονος «ποντικός» που συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς της Ασφάλειας Βόλου για τρεις διαρρήξεις και κλοπές και χθες κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, που του επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης.
Το Δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων (άρθρο 842Β’), με τον κατηγορούμενο να δηλώνει πως ό,τι έκανε, το έκανε πάνω στην απόγνωση και την απελπισία του, καθώς είναι άνεργος και άστεγος… Ο 32χρονος ομολόγησε τις διαρρήξεις και τις κλοπές, υποστηρίζοντας πως φοράει εδώ και οκτώ μήνες τα ίδια ρούχα… «Τα πλένω όπου βρίσκω και τα φοράω. Μου προσφέρουν ψωμί οι γείτονες. Οκτώ μήνες είμαι στους δρόμους. Ήμουνα πωλητής στις λαϊκές… Ζητώ συγνώμη από τους καταστηματάρχες και μια ευκαιρία από το δικαστήριο να επιστρέψω στην οικογένειά μου», δήλωσε ο κατηγορούμενος. Μάρτυρας κατηγορίας αστυνομικός κατέθεσε ότι έγιναν τρεις διαρρήξεις με κλοπές σε δυο καταστήματα στην Αγριά, από τα οποία έκλεψε από το ένα το ποσό των 50 ευρώ και από το άλλο το ποσό των 30 ευρώ. Επίσης διέρρηξε κατάστημα στη Ν. Ιωνία, απ’ όπου έκλεψε το ποσό των 10 ευρώ. Ο αστυνομικός πρόσθεσε πως και στις τρεις περιπτώσεις ο τρόπος δράσης ήταν ο ίδιος και μέσω βίντεο που επεξεργάστηκαν από ένα παντοπωλείο, αποδείχθηκε πως ήταν ο 32χρονος, που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές.

Αστυνομικοί τον βρήκαν κοντά στον ιερό ναό του Αγ. Σπυρίδωνα στη Ν. Ιωνία, τον συνέλαβαν και ομολόγησε τις πράξεις του, ενώ πάνω του βρήκαν το ποσό των 70 ευρώ, που αποδόθηκε στους παθόντες. Ο 32χρονος, που δήλωσε πατέρας τριών παιδιών, ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου, ενώ η πρόταση του εισαγγελέα ήταν να κηρυχθεί ένοχος σύμφωνα με την κατηγορία της κλοπής κατ’ εξακολούθηση από δράστη που ενήργησε με διάρρηξη. Το δικαστήριο έριξε πάντως «στα μαλακά» τον 32χρονο, δίνοντάς του μια ευκαιρία, να επιστρέψει στην κανονικότητα, καθώς του αναγνώρισε ελαφρυντικό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 32χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 5 έως 7 Σεπτεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου διέρρηξε τις κεντρικές εισόδους τριών καταστημάτων και αφαίρεσε χρηματικά ποσά από τις ταμειακές μηχανές.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το