Τοπικά

Στα «μαχαίρια» ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με τη μονή Φλαμουρίου

Στα «μαχαίρια» βρίσκεται ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με τη μονή Φλαμουρίου και η διαμάχη για το ιδιοκτησιακό σε τμήμα του δάσους Καναλίων, δεν έχει τέλος.
Ο Δήμος θα κινηθεί δικαστικά και ανέθεσε την υπόθεση σε δικηγόρο. Το τοπικό συμβούλιο Καναλίων έχει ζητήσει την προσφυγή στη δικαιοσύνη για τη διεκδίκηση της δασικής έκτασης και ανατέθηκε σε δικηγόρο η κατάθεση νέας αγωγής του καθορισμού για τα όρια του Δάσους Καναλίων και της Ιεράς Μονής Φλαμουρίου ώστε να δοθεί τέλος σε ένα θέμα το οποίο ταλανίζει τους κατοίκους επί δεκαετίες.

Ο κ. Δημήτριος Ράμπος, κατήγγειλε στο δημοτικό συμβούλιο ότι ενημερώθηκε από  τον εισαγγελέα Εφετών Λάρισας για το  αμφισβητούμενο τμήμα του δάσους, «ότι στην κυριολεξία έχει λεηλατηθεί, παρανόμως διότι αναθέτονται υλοτομίες από την Ιερά Μονή Φλαμουρίου, σε τμήματα Δάσους, για τα οποία δεν έχει οριστικοποιηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς, με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις».

Όπως είπε, «όλα τα στοιχεία υπάρχουν στη διάθεσή μας και μπορούμε να τα διαθέσουμε στον Δήμο, ώστε κατ’ αυτόν τον τρόπο να διαφυλαχθούν καλύτερα τα συμφέροντά του».
Η Μονή Φλαμουρίου, ετοιμάζει Διαχειριστική Μελέτη, ενώ το Δασαρχείο ενημέρωσε δημοτικούς συμβούλους προφορικά, ότι δεν θα δοθεί για ξύλευση το διαφιλονικούμενο τμήμα.
«Κανείς δεν ξέρει ακόμη, ποια τμήματα θα δοθούν για ξύλευση και πολύ φοβάμαι ότι όταν θα αρχίσει να υλοποιείται η Διαχειριστική, θα υπάρχουν για μία ακόμη φορά διαμάχες, ανάμεσα στους κατοίκους των Καναλίων και της Ιεράς Μονής Φλαμουρίου», είναι η άποψη του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Τριαντάφυλλου Παπαϊωάννου.
Κάτοικοι έχουν καταθέσει στον Δήμο, δύο αποφάσεις του Εφετείου Λάρισας και μια απόφαση Ειρηνοδικείου που δικαιώνουν τα Κανάλια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το