Τοπικά

Στα «μαχαίρια» Δήμος Νοτίου Πηλίου με ιδιώτη

Στα «μαχαίρια» βρίσκεται με ιδιώτη ο Δήμος Νοτίου Πηλίου και οι δικαστικές διαμάχες δεν έχουν τέλος. Επιχειρηματίας άσκησε από το 2012 αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, με την τακτική διαδικασία, ζητώντας να του καταβληθούν από τον Δήμο 107.320,40 ευρώ από τιμολόγια επί πιστώσει, που είχε εκδώσει προς τον Δήμο Μηλεών. Το δικαστήριο τον δικαίωσε εν μέρει πέντε χρόνια μετά αλλά ο Δήμος άσκησε έφεση για να μην καταβάλει ποσό μεγαλύτερο των 87.000 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας άσκησε αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου με την τακτική διαδικασία ζητώντας να του καταβληθεί από τον Δήμο το συνολικό ποσό των 107.320,40 ευρώ νομιμότοκα από τιμολόγια επί πιστώσει, που είχε εκδώσει προς τον Δήμο Μηλεών, για πώληση καυσίμων από το πρατήριό του, που διατηρεί στην Κάτω Γατζέα.
Η αγωγή του συζητήθηκε και το δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση οριστικής απόφασης και διέταξε την αυτοπρόσωπη εμφάνιση στο ακροατήριο, του ενάγοντα και του νομίμου εκπροσώπου του Δήμου , προκειμένου να διευκρινιστούν τα θέματα της αγωγής.

Στη συνέχεια ο επιχειρηματίας κατέθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου το 2014 κλήση με την οποία ζητούσε να οριστεί τόπος και χρόνος για την αυτοπρόσωπη εμφάνιση στο ακροατήριο των νόμιμων εκπροσώπων , ώστε να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της αγωγής του. Τον Οκτώβριο του 2016 συζητήθηκε η κλήση του εξεδόθη πριν ένα μήνα απόφαση με την οποία έγινε εν μέρει δεκτή η αγωγή του και δικαιώθηκε για 87.676 ευρώ.

Το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή του ως προς το υπόλοιπο ποσό των 16. 687,30 ευρώ. Έφεση επί της απόφασης άσκησε και ο Δήμος και ο επιχειρηματίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το