Οικονομία

Στα «κάγκελα» επιστήμονες και επαγγελματίες για το «καπέλο» έως 61% στις εισφορές

Κορυφώνεται η αγωνία των στελεχών του ΕΦΚΑ καθώς μετά τη λήξη της προθεσμίας σήμερα για την καταβολή των εισφορών του Μαρτίου, την επόμενη εβδομάδα που θα γίνει «ταμείο» θα επιβεβαιωθούν οι φόβοι ότι η εισπραξιμότητα του ΕΦΚΑ έχει πάρει τον «κατήφορο». Τα πρώτα δείγματα πάντως εμφανίζουν μηνιαίο έλλειμμα 45 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα θέση μάχης παίρνουν ελεύθεροι επαγγελματίες, δικηγόροι, μηχανικοί και γιατροί διαμαρτυρόμενοι για το «καπέλο» στις εισφορές το 2018.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιώργος Στασινός υπολογίζει ότι η συνολική αφαίμαξη του κράτους θα φτάσει και το 61% επί του εισοδήματος ενώ θα πληγούν ακόμα και τα χαμηλά στρώματα. «Να βρεθούμε όλοι μαζί στο δρόμο, είναι η τελευταία ευκαιρία» τόνισαν οι εκπρόσωποι των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της χώρας που θα δώσουν δυναμική απάντηση κατά των κυβερνητικών μέτρων συμμετέχοντας στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 18 Μαΐου.

Στη χθεσινή τους σύσκεψη οι φορείς τόνισαν ότι «η Κυβέρνηση και οι πολιτικοί που χειρίστηκαν το Ασφαλιστικό όπως ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, οι Υπουργοί Γιώργος Κατρούγκαλος και Έφη Αχτσιόγλου, ο Υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος έχουν προσωπική ευθύνη για την αφαίμαξη του συνόλου της ελληνικής οικονομίας μέσα από το ασφαλιστικό. Προσωπική, ονομαστική, ευθύνη θα έχουν όσοι βουλευτές ψηφίσουν αυτά τα καταστροφικά μέτρα».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το