Τοπικά

Στα ίχνη λογοτεχνικών ταλέντων… στο 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Βόλου “Θ”

20160112_105237

Πρόγραμμα ανίχνευσης λογοτεχνικών ταλέντων υλοποιείται φέτος στο πλαίσιο συνεργασίας του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου Βόλου, όπου οι μαθητές έρχονται ακόμη πιο κοντά στο θαυμαστό κόσμο της λογοτεχνίας.
Μάλιστα χθες στο αμφιθέατρο του 3ου Γυμνασίου Βόλου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση και πέντε Βολιώτες συγγραφείς, οι κ.κ. Διονύσης Λεϊμονής Μαρία Αρφέ, Ηλίας Καλλές, Κώστας Νίκας και Λάσκαρης Ζαράρης, μίλησαν στους μαθητές για την τέχνη του γραπτού λόγου και τους μετέφεραν τις πολύτιμες γνώσεις τους της συγγραφής ενός βιβλίου. Οι υπεύθυνες του διασχολικού προγράμματος είναι οι καθηγήτριες Φιλολογίας κ.κ. Σοφία Κανταράκη και Βασιλική Μελλισουργού.
«Το διασχολικό μας πρόγραμμα έχει τίτλο «κοινωνοί λογοτεχνικών αναστοχασμών»» τόνισε η κ. Κανταράκη του 3ου Γυμνασίου Βόλου και πρόσθεσε πως «θελήσαμε να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με λογοτέχνες για να εντρυφήσουν σε λογοτεχνικά κείμενα και να τους δοθούν ερεθίσματα, κίνητρα και αφορμές πάνω σε βιβλία ντόπιων λογοτεχνών. Οι μαθητές έχουν αρκετό ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία».

20160112_104415
Από την πλευρά της η κ. Μελλισουργού τόνισε πως «το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην ανίχνευση λογοτεχνικών ταλέντων. Τα παιδιά έχουν θέληση και ασχολούνται με τη λογοτεχνία. Έχουν ευαισθησίες και προβληματισμούς και δείχνουν μέσω του έργου τους συναισθήματα, στάσεις, παράπονα».
Παίρνοντας το λόγο η μαθήτρια της Γ’ τάξης Γυμνασίου Κατερίνα Καμάρα ανέφερε πως διαβάζει λογοτεχνία και γράφει. «Μου αρέσει να εκφράζομαι μέσα από το γραπτό λόγο και όποιες ιδέες μου έρχονται τις καταγράφω αμέσως. Κυρίως γράφω ιστορίες και το βλέπω ως χόμπι. Επίσης μου άρεσε η χθεσινή εκδήλωση που έγινε με τους συγγραφείς, γιατί πήρα ιδέες».
Από την πλευρά της η μαθήτρια της Γ’ τάξης Γυμνασίου Δήμητρα Μαγοπούλου τόνισε πως «μου αρέσει να γράφω διάφορα μυθιστορήματα. Η φαντασία έχει αρχίσει να μου δίνει σκέψεις για να περνώ και κάποια μηνύματα. Και πιστεύω ότι η δύναμη του λόγου είναι πολύ σημαντική».
Η Μαρία Βουλγαρίδη μαθήτρια της Β’ τάξης Λυκείου δήλωσε πως «με το διασχολικό πρόγραμμα μας δόθηκε η δυνατότητα να ασχοληθούμε και με την τοπική λογοτεχνία, γι’ αυτό και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι».
Η μαθήτρια της Β’ τάξης Λυκείου Μερόπη Γιαμμάκου ανέφερε πως «ήδη έχω κάνει μερικά βήματα στη λογοτεχνία και θα ήθελα να γνωρίσω από συγγραφείς λογοτεχνίας πώς συγγράφουν, γιατί το κάνουν. Πάντως θέλω να σπουδάσω αρχιτεκτονική που συνδυάζεται και με τη λογοτεχνία».
Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η υπεύθυνη των πολιτιστικών προγραμμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Κική Δανιηλίδου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το