Τοπικά

Στα Επτά Πλατάνια κυριαρχεί η εγκατάλειψη – Κατεστραμμένες υποδομές στο πάρκο της συνοικίας “Θ”

ΠΑΡΚΟ ΕΠΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ 1

Ο δημόσιος αστικός χώρος είναι δημιούργημα της ίδιας της κοινωνίας που τον διαμόρφωσε και τον χρησιμοποιεί, αντικατοπτρίζοντας ταυτόχρονα την ίδια, τις ανάγκες της, τις αντιλήψεις της, τα οράματα, αλλά και τον πολιτισμό της. Οι δημόσιοι χώροι συγκροτούν τον αστικό ιστό, είναι ένα πλέγμα που δομεί την ίδια την πόλη, την ιεραρχεί δίνοντάς της μορφή, ζωή, διαφορετικότητα και νόημα. Μέσα από αυτό το πλέγμα εξάλλου βιώνεται και αναγνωρίζεται η ίδια η πόλη.

ΠΑΡΚΟ ΕΠΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ 4

Στον Βόλο ένας ακόμη δημόσιος χώρος υπό διάλυση. Το πάρκο στα Επτά Πλατάνια είναι κατεστραμμένο και χώρος επικίνδυνος για παιδιά και περιπατητές. Σιωπηλά καταστρέφεται ένας μεγάλος αστικός χώρος, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται. Το φωτογραφικό υλικό αποτυπώνει και τη θλιβερή εικόνα του πάρκου. Ο χώρος δεν χρησιμοποιείται για αναψυχή, στάση και χαλάρωση. Η πλατεία με τα πλατάνια είναι πλέον αφιλόξενη. Στο άθλιο σκηνικό της εγκατάλειψης των υποδομών έρχεται να προστεθεί και η άθλια εικόνα του Δημοτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης.

ΠΑΡΚΟ ΕΠΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ 6
Κάθε βήμα και παγίδα από τα κατεστραμμένα ρείθρα και σκαλιά, ενώ από τις υποδομές του πάρκου τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο. Το πάρκο έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Όχι μόνο δεν γίνεται καμία συντήρηση , αλλά δεν υπάρχει και καθαριότητα.
Το κτίριο του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι μια ατελείωτη μουντζούρα.

ΠΑΡΚΟ ΕΠΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ 5
Η υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων από ένα πάρκο που έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και η χρήση του είναι απαγορευτική λόγων των φθορών που έχει υποστεί, είναι γεγονός.
Γειτονιά που κάποτε αποτελούσε το σήμα κατατεθέν λόγω της ύπαρξης του ΔΙΕΚ και του μεγάλου πάρκου της, σήμερα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.
Διαλυμένες παιδικές χώρες, σπασμένα πεζοδρόμια – παγίδες, αποτέλεσμα της ανεπάρκειας για τη συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών.

ΠΑΡΚΟ ΕΠΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ 3
Στο πάρκο είναι κατεστραμμένα τα κράσπεδα και δεν υπάρχει τίποτα όρθιο από τον εξοπλισμό της παιδικής χαράς που κάποτε υπήρχε στον χώρο. Τα επικίνδυνα παιχνίδια δεν έχουν απομακρυνθεί στην μόνη παιδική χαρά που βρίσκεται στην περιοχή.
Η ευκαιρία που δόθηκε στην περιοχή η οποία αναβαθμίστηκε, από τον δημόσιο χώρο που κατέκτησε, σήμερα απομειώνεται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το