Τοπικά

Στα επίπεδα του 2019 η κίνηση στις Β. Σποράδες με τη συμβολή των Ελλήνων τουριστών

Οι Έλληνες φαίνεται πως σώζουν φέτος τον τουρισμό στην περιοχή. Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου ενεργοποιήθηκαν συνολικά στη Μαγνησία 3.893 επιταγές κοινωνικού τουρισμού από Έλληνες, εκ των οποίων οι 2.245 στα νησιά των Σποράδων και οι 1.648 στην ηπειρωτική Μαγνησία.
Σημειώνεται ότι οι Σποράδες βρίσκονται στην 5η θέση ανάμεσα στις 25 περιφερειακές ενότητες της χώρας, με τον μεγαλύτερο αριθμό ενεργοποιημένων επιταγών σε τουριστικά καταλύματα.

Επίσης, οι επιταγές του δεύτερου 15ήμερου του Ιουλίου στη Μαγνησία ήταν αυξημένες κατά 828, αφού το πρώτο 15ήμερο του μήνα είχαν ενεργοποιηθεί συνολικά 3.065 επιταγές. Όπως επισημαίνει ο τουριστικός πράκτορας Νικ. Βισβίκης, η τουριστική κίνηση φέτος για τα νησιά των Β. Σποράδων μέσω του λιμανιού του Βόλου ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019 για τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο. Αν προστεθεί και η κίνηση μέσω του Μαντουδίου Ευβοίας και Θεσσαλονίκης, απ’ όπου επίσης έχουν δρομολογηθεί πλοία προς Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, τότε μιλάμε για μεγάλη αύξηση, τονίζει ο κ. Βισβίκης. Την άποψη του κ. Βισβίκη επιβεβαιώνει και το ότι τα μικρομεσαία ξενοδοχεία στα τρία νησιά είναι πλήρη αυτό το διάστημα, εξαιρουμένων φυσικά των μεγάλων πεντάστερων συγκροτημάτων. Όπως σημειώνει ο κ. Βισβίκης, είναι καιρός πλέον η Πολιτεία να ασχοληθεί σοβαρά με τον εσωτερικό τουρισμό, ενώ πολλοί ήταν οι Βολιώτες, που φέτος ταξίδεψαν στα νησιά των Κυκλάδων. Φυσικά δεν πρέπει να παραλείπουμε ότι φέτος τον τουρισμό στη χερσαία τουλάχιστον Μαγνησία έσωσαν και οι Βαλκάνιοι επισκέπτες, μέσω οδικού τουρισμού.

Ο κ. Βισβίκης επισημαίνει εξάλλου πως 120.000 βάουτσερ του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» παραμένουν ανενεργά λόγω των περιοριστικών μέτρων βάσει της σχετικής ΚΥΑ και τονίζει ότι τα τουριστικά πρακτορεία περιμένουν να τους αποδοθούν τα χρήματα των βάουτσερ σε σύντομο χρονικό διάστημα και όχι να αναμένουν μήνες την εξόφλησή τους.
Επίσης σημειώνει ότι στις οργανωμένες εκδρομές οι Έλληνες προτάσσουν πλέον την ασφάλειά τους έναντι της πανδημίας, με τη λήψη μέτρων, όπως εμβολιασμοί, μάσκες, απολύμανση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το