Τοπικά

Στα εγκαίνια του ΚΕΠ στο Τρίκερι ο Αθανάσιος Λιούπης

Το Τρίκερι είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Σάββατο 6 Μαρτίου, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης, με αφορμή την τελετή εγκαινίων του ΚΕΠ στην περιοχή.
Ο κ. Λιούπης κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του, μίλησε για τη σπουδαιότητα στήριξης κυρίως των μονίμων κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών, μέσω τριών κατευθύνσεων, την ψηφιακή διακυβέρνηση, τα έργα υποδομής και την αντιμετώπιση των ζητημάτων υγείας.

Αναφερόμενος στην ψηφιακή διακυβέρνηση, ο Βουλευτής ανέφερε πως το νέο ΚΕΠ ήταν απαραίτητο για τους κατοίκους της περιοχής και θα λειτουργήσει ως νέος δίαυλος επικοινωνίας με τις δημόσιες υπηρεσίες.
«Η κυβέρνησή μας στοχευμένα και γρήγορα με τα ΚΕΠ και το gov.gr, τη νέα ψηφιακή πύλη, ενοποιεί τη δομή και τη φιλοσοφία των υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης. Δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν εύκολη πρόσβαση σε 1122 υπηρεσίες μιας στάσης, ακόμη και αν οι πολίτες βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λιούπης, μιλώντας για την περαιτέρω στήριξη και ανάπτυξη του Τρικερίου, αναφέρθηκε στη σημασία των υποδομών, που δρομολογήθηκαν ήδη απο τον Δήμο Ν. Πηλίου, όπως στην κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης από τον Αλογόπορο προς το Νησί Παλαιό Τρίκερι, την υλοποίηση του χερσαίου τμήματος του αγωγού ύδρευσης, αλλά και στην αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων του δικτύου ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας.
Υπογράμμισε, την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της τοπογραφικής μελέτης για την χάραξη της γραμμής δόμησης, ώστε να γίνει η επισκευή- επιδιόρθωση των κρηπιδωμάτων στο λιμάνι της Αγ. Κυριακής, για το οποίο έχει ληφθεί ειδική άδεια για επισκευή λιμενικών έργων, λόγω επικινδυνότητας.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Λιούπης έκανε λόγο για την αναγκαιότητα αντιμετώπισης των ζητημάτων υγείας. Όπως τόνισε, μετά την υποχρεωτικότητα του Αγροτικού Ιατρείου υπάρχουν γιατροί στο αγροτικό ιατρείο της περιοχής για να εξυπηρετούν τους κατοίκους.

Στη δεδομένη χρονική στιγμή το πρόβλημα εστιάζεται, σύμφωνα με τον Βουλευτή, στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών, όπου η δυνατότητα μεταφοράς με ασθενοφόρο αγγίζει τις 4 ώρες. Για το λόγο αυτό προτάθηκε στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ να γίνει ο Σταθμός ΕΚΑΒ της Αργαλαστής, αλλά και να ενταχθεί το Τρίκερι στο χώρο δράσης του πλωτού ασθενοφόρου για τις Βόρειες Σποράδες, ώστε να μπορούν τα επείγοντα περιστατικά σε 40 λεπτά να μεταφερθούν στον Βόλο. Δεσμεύτηκε πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, προκειμένου οι δύο παραπάνω προτάσεις να υλοποιηθούν, για να αναβαθμιστεί ο τομέας υγείας της περιοχής και οι κάτοικοι να αισθάνονται υγειονομικά πιο ασφαλείς.

Συνάντηση με τους παραγωγούς και μικροπωλητές λαϊκών αγορών


Στο μεταξύ, την Κυριακή ο κ. Λιούπης συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών και της Ένωσης Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών, ειδών ένδυσης, υπόδησης και οικιακής χρήσης της περιοχής. Οι παραγωγοί και μικροπωλητές έθεσαν στον Βουλευτή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενόψει του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης που θα κατατεθεί.
Ο κ. Λιούπης δεσμεύτηκε πως θα προωθήσει τα ζητήματα στο αρμόδιο Υπουργείο, με στόχο την εύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στον ΕΕΕΕΚ Αλμυρού ο Αλ.Μεϊκόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, που διοργάνωσε το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού…

4 Δεκεμβρίου 2023

Εξετάσεις πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ για εκπαιδευτές/τριες ενηλίκων

Οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών/τριών ενηλίκων αναμένεται να γίνουν την Άνοιξη του 2024. Τι λέει όμως…

4 Δεκεμβρίου 2023

Θλίψη για τον θάνατο 57χρονης

Σε ηλικία 57 ετών έφυγε από τη ζωή η Ευφροσύνη Γεωρ. Πετρίδη- Γουλιώτη. Η κηδεία…

4 Δεκεμβρίου 2023

Μπελέρης: Αναβλήθηκε για τις 11 Δεκεμβρίου η εξέταση του αιτήματος για άδεια ορκωμοσίας

Το Ειδικό Δικαστήριο της Αλβανίας ανέβαλε για τις 11 Δεκεμβρίου την εξέταση του αιτήματος του…

4 Δεκεμβρίου 2023

Από εξοπλισμό μέχρι …αρνιά οι δωρεές στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Πριν λίγες μέρες η προσφορά ενός ασθενοφόρου από συνταξιούχο στο Μεσολόγγι, έκανε τον γύρο του…

4 Δεκεμβρίου 2023

Συνάντηση μαθητών του 7ου ΓΕΛ Βόλου με τον Εκπαιδευτικό – Πολιτικό Μηχανικό κ. Πουρνάρα Δημήτρη

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου του 2023 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας μια ξεχωριστή…

4 Δεκεμβρίου 2023