Τοπικά

Στα δικαστήρια ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου με στελέχη της ΔΑΣ

Εκδικάσθηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η έγκληση του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου κατά εννέα συνδικαλιστών – στελεχών της ΔΑΣ, οι οποίοι στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Μαγνησίας (τον Μάϊο του 2018) είχαν ισχυρισθεί δια του Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού) και οι δηλώσεις τους είχαν αναπαραχθεί, ότι ο συν. Πρόεδρος Θαν. Παπαδημόπουλος με την ιδιότητά του αυτή «οργάνωσε και καθοδήγησε την οικεία εκλογική διαδικασία, η οποία διεξήχθη σε συνθήκες σοβαρών παρατυπιών και ουσιαστικά νοθείας».

Χθες στο Δικαστήριο, οι κατηγορούμενοι ανακάλεσαν γραπτώς τους ισχυρισμούς τους, δηλώνοντας ρητώς και με σαφήνεια ότι «οι επίμαχες δημοσιευθείσες στον Τύπο και στους διαδικτυακούς τόπους δηλώσεις, που αφορούσαν στο πρόσωπο του κ. Παπαδημόπουλου υπήρξαν ατυχείς και δεν τίθεται θέμα νοθείας από τον ίδιο στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού του Ν. Μαγνησίας» και ότι «σέβονται την τιμή και την υπόληψή του ως ατόμου και Προέδρου του ΕΚΒ».

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Μαγνησίας αναφέρει για την εκδίκαση της υπόθεσης:

Την 27η Νοεμβρίου 2019 εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η μήνυση του προέδρου του ΕΚΒ κατά των μελών του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ Επισιτισμού που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ. Κατά τη διάρκεια της δίκης συμφωνήθηκε κοινώς αποδεκτό κείμενο που απορρίπτει τον χαρακτηρισμό της «νοθείας» στο πρόσωπο του προέδρου του ΕΚΒ, μιας και «νοθεία» όπως δήλωσε το δικαστήριο σημαίνει να έπαιρνε την κάλπη στο σπίτι του ή να έβαζε μέσα άλλα ψηφοδέλτια, κάτι που προφανώς και δεν έγινε. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στο δικαστήριο, τα γραφόμενα στην ανακοίνωση της ΔΑΣ Επισιτισμού, την οποία επικαλέστηκε ο πρόεδρος του ΕΚΒ για να προβεί στη μήνυση, προσιδιάζουν σε «αλλοίωση» του αποτελέσματος και όχι σε «νοθεία». Αλλοίωση για την οποία εκκρεμεί να οριστεί δικάσιμος στις σοβαρές καταγγελίες που έκαναν οι συνάδελφοι στο συγκεκριμένο σωματείο.

Επίσης, είναι ευρέως γνωστό ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην αντιπαράθεση μέσα στα σωματεία και στο εργατικό κίνημα, μένουν σε συνδικαλιστικό επίπεδο και δεν την ανάγουν σε προσωπικό επίπεδο, πόσο μάλλον ποτέ δεν ποινικοποιήσαμε την συνδικαλιστική αντιπαράθεση μεταφέροντάς την στην αστυνομία, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή στα δικαστήρια, επικαλούμενοι την προσωπική υπόληψή μας.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το