Τοπικά

Στα δικαστήρια Δήμος Αλμυρού και «Εν Δράσει»

Στα δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους ο Δήμος Αλμυρού και η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα «Εν Δράσει», με αφορμή το διοικητικό πρόστιμο που έχει επιβληθεί στην τελευταία και αφορά στην κατεδάφιση αυθαίρετης (όπως κρίθηκε διοικητικά) κατασκευής – προσθήκης στο πυροφυλακείο του Δασαρχείου στη θέση «Τσατάλι» Όθρυος. Η προσφυγή της «Εν Δράσει» επί του βεβαιωτικού καταλόγου του Γραφείου Προσόδων του Δήμου Αλμυρού έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί αύριο Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στο Α΄ Τριμελές Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας.
Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλμυρού με τον πρόεδρό της και δήμαρχο κ. Βαγ. Χατζηκυριάκο να ενημερώνει πως «η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει» άσκησε προσφυγή ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου, κατά του αριθ. 2277/2017 βεβαιωτικού Καταλόγου του Γραφείου Προσόδων του Δήμου, που αφορά στη χρέωση της δαπάνης για την κατεδάφιση αυθαίρετης (όπως κρίθηκε διοικητικά) κατασκευής προσθήκης στο πυροφυλακείο του Δασαρχείου στη θέση «Τσατάλι» Όθρυος. Το Α’ Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου εξέδωσε απόφαση, με την οποία παρέπεμψε προς κρίση την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Λάρισας, η οποία θα συζητηθεί στις 3 Φεβρουαρίου».

Να αναφερθεί ότι η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να δώσει εντολή στον νομικό σύμβουλο του Δήμου Αλμυρού προκειμένου να παραστεί ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Λάρισας και να αποκρούσει την από 09-11-2017 προσφυγή της «Εν Δράσει», καθώς και σε κάθε μετ’ αναβολής δίκη.
Να αναφερθεί ότι η κατεδάφιση του πυροφυλακείου στο Τσατάλι Αλμυρού έγινε τον Αύγουστο του 2019 μετά από γνωμοδότηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, την οποία είχε αναλάβει ο Δήμος Αλμυρού και τα έξοδα χρεώθηκαν στην εθελοντική ομάδα «Εν Δράσει».
Μάλιστα, εκείνη την εποχή υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του τέως δημάρχου Αλμυρού Δημ. Εσερίδη και του επικεφαλής της «Εν Δράσει» Χρ. Καραζούπη, οι οποίοι αντάλλασσαν «πυρά» για το θέμα της κατεδάφισης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το