Τοπικά

Στα διαδικτυακά μαθήματα στέφονται πλέον και τα φροντιστήρια της Μαγνησίας 

Στην αναζήτηση διδασκαλίας των μαθητών μέσω των δυνατοτήτων που μπορεί να προσφέρει το διαδίκτυο, οδηγούνται πλέον ορισμένα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης της Μαγνησίας, προκειμένου να μην υπάρξει κενό στην εκπαίδευση των φοιτούντων ιδίως αυτών που βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Στο γενικό «λουκέτο» των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων εκτός από τα σχολεία περιλαμβάνονται και τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης μια εξέλιξη που κινητοποιεί τους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων να βρουν άλλους τρόπους για να έχουν διδακτική επαφή με τους μαθητές τους.

Άλλωστε η εξέλιξη αυτή ήρθε σε μια περίοδο που υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων βρίσκονται ήδη στην τελική ευθεία με τρεις μήνες να απομένουν για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.
«Αυτό που προέχει, είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνος Νάνος και πρόσθεσε πως «είναι υποχρέωσή μας όμως να τηρήσουμε τις αποφάσεις του υπουργείου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση πέρα από τον κίνδυνο για την υγεία μας, υπάρχουν και οι κυρώσεις».
Μπορεί η απόφαση για λουκέτο στα σχολεία να αναμενόταν από την περασμένη Κυριακή και ουσιαστικά να καθυστέρησε δύο μέρες, ωστόσο για τις άλλες εκπαιδευτικές δομές, ίσως να μην ήταν τόσο αναμενόμενο. Πάντως το γεγονός ότι η απόφαση του υπουργείου έλεγε για άμεση ισχύ της απαγόρευσης μαθημάτων μάλλον αιφνιδίασε αρκετούς.

Ο κ. Νάνος σημείωσε πως «από χθες πρώτη μέρα εφαρμογής του κλεισίματος και των φροντιστηρίων, οι συνάδελφοι προσπαθούν να βρουν τρόπους μέσω του διαδικτύου για να συνεχίσουν τη διδασκαλία. Και είναι γεγονός πως υπάρχουν πολλές δυνατότητες για διαδικτυακά μαθήματα. Τα φροντιστήρια θα προσπαθήσουν να έχουν τη διδακτική επαφή με τους μαθητές τους, ώστε οι τελευταίοι να βρίσκονται σε εγρήγορση και να μην χαλαρώσουν, καθότι βρισκόμαστε ελάχιστους μήνες πριν τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων. Επίσης υπάρχουν και οι μαθητές των υπόλοιπων Τάξεων που πρέπει να έχουν τη σύνδεση με τη διδασκαλία, καθώς δεν ξέρουμε αν οι δεκαπέντε μέρες απαγόρευσης λειτουργίας σχολείων και φροντιστηρίων γίνουν περισσότερες».
Παράλληλα υπογράμμισε πως «η διδασκαλία της εξεταστέας ύλης για τις πανελλαδικές στους υποψήφιους έχει ήδη ολοκληρωθεί από τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης.
Για το αν θα πρέπει οι πανελλαδικές εξετάσεις να αναβληθούν για λίγες μέρες αργότερα, ο κ. Νάνος δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο λέγοντας πως «εμείς αναμένουμε τις αποφάσεις του υπουργείου οι οποίες προφανώς εξαρτώνται και από την εξέλιξη του κορωνοϊού».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το