Τοπικά

Στα χωριά της Μαγνησίας το μεγαλύτερο ποσοστό ανασφάλιστων οχημάτων 

Αύξηση στα ανασφάλιστα οχήματα παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, με πιο έντονο το φαινόμενο τοπικά να συναντάται στα χωριά της Μαγνησίας, ενώ παρά τη δυσκολία της εποχής αύξηση υπάρχει στο κομμάτι της υγείας. Μειωμένα είναι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια από κλάδους που επλήγησαν περισσότερο στην υγειονομική κρίση, όπως η εστίαση, το λιανεμπόριο, τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας (ΣΥΔΑΜ) κ. Άννα Τσιτσιγιάννη Βουρούκου τόνισε πως μπορεί η υγειονομική κρίση να μην άλλαξε το ωράριο και τη λειτουργία των ασφαλιστικών γραφείων και των ασφαλιστών, αλλά επέφερε αρκετές αλλαγές. «Οι συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά πλέον, όπως και η ζωή μας, εργαζόμαστε μέσα από τα γραφεία μας και με έναν πελάτη κάθε φορά, ανάλογα τα τετραγωνικά μέτρα βέβαια, και συνεχίζουμε να δουλεύουμε προσπαθώντας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και δίπλα στους πελάτες μας» σημείωσε.

Όσον αφορά στα ασφαλιστήρια συμβόλαια, όπως η ίδια επισήμανε, παρατηρείται μείωση, αλλά εξαρτάται από το πελατολόγιο του κάθε γραφείου. «Γραφεία με πελάτες δημοσίους υπαλλήλους, που είναι το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο, δεν παρατηρείται μεγάλη μείωση. Σε μερικά ασφαλιστήρια είναι αρκετά μεγάλη η μείωση. Για παράδειγμα από τους επαγγελματίες που επλήγησαν πολύ, όπως η εστίαση και το λιανεμπόριο, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και εκεί φάνηκε η διαφορά. Όπως επίσης τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που ήταν ασφαλισμένα με αστικές ευθύνες και με μεγάλα συμβόλαια, που αυτά χάθηκαν όλα» ανέφερε.

Από την άλλη πλευρά, παρά τη δυσκολία της εποχής, παρατηρείται πως άρχισε να κινείται και να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον οι πελάτες στο κομμάτι της υγείας. «Οι ασφαλιστικές εταιρείες στάθηκαν πολύ καλά απέναντι στους πελάτες τους που είχαν συμβόλαια υγείας και έχει γίνει καλή διαφήμιση από στόμα σε στόμα ότι «είμαστε εδώ και τα πληρώνουμε όλα», κάτι που έκανε και σε εμάς εντύπωση, γιατί ο κόσμος δεν το ήξερε πριν και τώρα το χρειάστηκε περισσότερο από ποτέ» τόνισε.

Ανασφάλιστα οχήματα
Αν και τα ανασφάλιστα οχήματα παλιότερα ήταν πολύ περισσότερα, υπολογίζονται πανελλαδικά πως ξεπερνούν τα 550.000, παρουσιάζοντας ραγδαία αύξηση. «Δεν είναι τόσο μεγάλο το ποσοστό στη Μαγνησία. Το μεγαλύτερο βέβαια ποσοστό από ό,τι βλέπουμε είναι στα χωριά, επειδή δεν γίνονται έλεγχοι, όπου τα οχήματα τα έχουν παρατήσει και δεν τα ασφαλίζουν. Βέβαια είναι και ευθύνη της Πολιτείας για να διαφυλάσσει όλους τους υπόλοιπους» σημείωσε η κ. Άννα Τσιτσιγιάννη Βουρούκου, η οποία ανέφερε την πολύ μεγάλη ταλαιπωρία που θα υποστεί ένας πολίτης που έχει ασφαλισμένο το όχημά του και έχει και την αστική ευθύνη. «Και καλά να είναι ζημιά στις λαμαρίνες. Αλλού είναι τα πολύ δύσκολα» επισήμανε.
Η πρόεδρος του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας ανέφερε πως στο παρελθόν έχουν γίνει κάποιες διασταυρώσεις για να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα και μάλιστα στάλθηκαν πρόστιμα μέσω του taxisnet, όμως με την υγειονομική και την οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει την Ελλάδα, δεν τολμούν οι αρμόδιες αρχές να «ανακατέψουν» το θέμα, γιατί θα «πέσουν» πολλά πρόστιμα και κυρίως σε αδύναμες ομάδες. «Η ασφάλεια στο όχημα που οδηγούμε, δεν έχει να κάνει με τα χρήματα, με τη μόρφωση κ.λπ. Είναι στην παιδεία μας και πώς είμαστε ως άνθρωποι» κατέληξε η κ. Άννα Τσιτσιγιάννη Βουρούκου.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το