Ελλάδα

Στα χέρια του Μαρινάκη η ταινιοθήκη και το σήμα του MEGA

Στα χέρια της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη περνάει η ταινιοθήκη, το σήμα και το αρχείο του MEGA. Ο επιχειρηματίας πλειοδότησε στον διαγωνισμό που έγινε την Παρασκευή (1/11) το πρωί, προσφέροντας το ποσό των 34 εκατομμυρίων ευρώ (33.999.999 για την ακρίβεια), ενώ η δεύτερη προσφορά προέρχονταν από κυπριακή εταιρεία και ήταν της τάξης των 33.000.000 ευρώ.

Η ταινιοθήκη περιλαμβάνει: α) γενικό αρχείο, β) ενημερωτικό αρχείο (εκπομπές ενημερωτικού – ψυχαγωγικού περιεχομένου), γ) τηλεπαιχνίδια, δ) μονόλεπτα γενικού περιεχομένου, ε) μυθοπλασία με σενάριο (ελληνικές σειρές), και στ) αθλητικές εκπομπές και επιλεγμένες αθλητικές διοργανώσεις (αγώνες). Επιπρόσθετα όλο το ειδησεογραφικό και αθλητικό αρχείο (δελτία, ρεπορτάζ, στιγμιότυπα αγώνων και διοργανώσεων). Τα σήματα αφορούν τόσο το ίδιο το κανάλι και τις λειτουργίες του, όσο και διάφορες εκπομπές. Μαζί με τα σήματα μεταβιβάστηκε ο διαδικτυακός ιστότοπος MEGATV.com καθώς και όλοι οι λογαριασμοί κοινωνικής δικτύωσης.

Πλέον, το μεγάλο αγκάθι στο ζήτημα της ταινιοθήκης είναι αυτό των πνευματικών δικαιωμάτων. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η διαδικασία καθυστέρησε αρκετά από τη στιγμή που η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Real έχουν επισυναφθεί σκαναρισμένες σχεδόν 4000 συμβάσεις με δημιουργούς που δηλώνουν αν επιτρέπουν ή όχι την παραχώρηση του υλικού.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εφημερίδα υψηλόβαθμο στέλεχος τηλεοπτικού σταθμού είναι σαν να αγοράζει κάτι και δεν ξέρεις αν θα έχεις το δικαίωμα να το μεταδόσεις. Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός ότι μέσα στον Νοέμβριο του 2019 το Mega θα έκλεινε 30 χρόνια λειτουργίας. Το κανάλι σταμάτησε να εκπέμπει μέσω της Digea τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου ενώ λίγο αργότερα σταμάτησε να μεταδίδεται το σήμερα και από τις συνδρομητικές πλατφόρμες.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το