Κόσμος

Στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους 2.000 άμαχοι

isis

Στα χέρια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους έχουν πέσει περίπου 2.000 άμαχοι, οι οποίοι απήχθησαν από την πόλη Μανμπίτζ στη βόρεια Συρία όταν οι τζιχαντιστές αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν.

Πριν από περίπου μια εβδομάδα, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια αραβοκουρδική συμμαχία, ανακατέλαβαν την πόλη και εκδίωξαν τη μικρή ομάδα των μαχητών που αντιστεκόταν. «Αποχωρώντας από μια συνοικία της Μανμπίτζ, οι τζιχαντιστές απήγαγαν περίπου 2.000 πολίτες» ανακοίνωσε η συμμαχία.
Όπως έγινε γνωστό, οι πολίτες αρπάχτηκαν από τη συνοικία Αλ Σίρεμπ και οι τζιχαντιστές τους χρησιμοποιούν σαν ανθρώπινες ασπίδες. «Αυτό το γεγονός μας εμποδίζει να τους βάλουμε στο στόχαστρο» εξήγησε η SDF.
Οι άνδρες του Ι.Κ. έφυγαν με τους ομήρους προς την πόλη Τζαραμπλούς, προπύργιο των τζιχαντιστών που απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της Μανμπίτζ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε την απαγωγή των αμάχων. Όπως ανέφερε, οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν με 500 αυτοκίνητα προς τη Τζαραμπλούς.
Η Μανμπίτζ ήταν προπύργιο του Ι.Κ. πάνω στον άξονα ανεφοδιασμού της οργάνωσης από τα τουρκικά σύνορα προς τη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα των τζιχαντιστών στη Συρία.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το