Τοπικά

Στα «αζήτητα» δύο ηλικιωμένες γυναίκες και ένας νέος άντρας που πέθαναν μόνοι

Η οικονομική κρίση έχει πλήξει ανεπανόρθωτα χιλιάδες ανθρώπους που έχουν φτάσει και έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της φτώχειας. Ποιος θα το περίμενε όμως ότι η τραγική αυτή κατάσταση θα επηρέαζε όχι μόνο τους ζωντανούς αλλά και τους νεκρούς;

Ένας αριθμός θανόντων παραμένει στα αζήτητα στο νοσοκομεία και στο ψυγείο του νεκροτομείου, καθώς οι συγγενείς τους αδυνατούν να τους προσφέρουν ακόμη κι αυτό που μέχρι πρότινος φάνταζε αυτονόητο. Την ταφή του. Τα έξοδα για το τελευταίο αντίο στους δικούς τους ανθρώπους μοιάζουν «βουνό» αναλογιζόμενοι και τις υποχρεώσεις που τρέχουν. Και τα λεφτά δεν φτάνουν.

Ως αζήτητοι ορίζονται πέρα από μοναχικά ή αγνώστων στοιχείων άτομα και εκείνα των οποίων οι οικογένειες δηλώνουν οικονομική αδυναμία. Ως άποροι, όσοι είχαν βιβλιάριο πρόνοιας.

Προχθές δυο ηλικιωμένες γυναίκες που έμεναν η μια 50 ημέρες στο ψυγείο του Νοσοκομείου και η δεύτερη στο ψυγείο του Κοιμητηρίου για δυο μήνες θάφτηκαν με έξοδα του δήμου . Η πρώτη ηλικιωμένη 85 ετών, δεν είχε κανένα στον κόσμο, ενώ είχε πεθάνει από κορωνοϊό. Υπερήλικη και η δεύτερη γυναίκα που ο γιός της αναζητήθηκε και βρέθηκε αλλά αδυνατούσε λόγω οικονομικών προβλημάτων να την κηδέψει.

Η τρίτη περίπτωση αφορά ένα νέο άνθρωπο 45 ετών από τη Βουλγαρία, που πέθανε προχθές και κηδεύτηκε χθες. Αντιμετώπιζε χρόνια νοσήματα αλλά η αδελφή του δεν είχε χρήματα για να τον κηδέψει . Ενδιαφέρθηκε να αναλάβει την κηδεία του δωρεάν το γραφείο κηδειών του κ. Τζέκα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το