Τοπικά

Στα άδυτα της δουλειάς ενός ιδιωτικού ερευνητή – Αισθηματικά και κλοπές τα προβλήματα των πελατών αλλά και περίεργες απαιτήσεις

Θέματα σχέσεων, αλλά και κλοπές, απασχολούν ως επί το πλείστον τους πελάτες που απευθύνονται και στον Βόλο σε γραφεία ιδιωτικών ερευνητών, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι απαιτήσεις τους ήταν παράξενες και φυσικά ακατόρθωτες να ικανοποιηθούν. Χαρακτηριστική η περίπτωση όταν πελάτες ήθελαν να μάθουν τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων.
Το πελατολόγιο αποτελείται από γυναίκες και άνδρες ενώ η κρίση έχει αυξήσει τη ζήτηση για επίλυση υποθέσεων.
Ο κ. Σπύρος Ζακυνθινός διατηρεί γραφείο ιδιωτικών ερευνών στον Βόλο από το 2006. Αναλαμβάνοντας τον ρόλο «ντετέκτιβ»… όλα αυτά τα χρόνια έχει ακούσει πολλά προβλήματα και έχει κληθεί να δώσει λύση στα θέματα που απασχολούν τους πελάτες του.

Ο ιδιωτικός ερευνητής Σπύρος Ζακυνθινός

Ζητούσαν τα θέματα των Πανελλαδικών
«Μου έχουν ζητήσει να τους βρω μέχρι και τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων» ανέφερε. Μάλιστα την παράλογη αυτή απαίτηση έχουν εκφράσει γονείς αλλά και μαθητές.
Πρόσφατα άνδρας απευθύνθηκε στο γραφείο του, καθώς ενδιαφερόταν να ερευνήσει την προγαμιαία ερωτική ζωή της γυναίκας του. “Είναι ένα επάγγελμα που δεν το βαριέσαι ποτέ. Μιλάς πάντα με καινούργια άτομα και προσπαθείς να λύσεις τα προβλήματά τους. Αλλά δεν γίνεται να τα λύσουμε όλα καθώς υπάρχουν και πράγματα που δεν γίνονται».
Το γραφείο του επισκέπτονται πελάτες από όλη τη Θεσσαλία. «Υπάρχουν υποθέσεις που δεν τις αναλαμβάνουμε γιατί είναι παράλογες και άλλες στις οποίες οι πελάτες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν» πρόσθεσε.
Η κρίση αύξησε τους πελάτες, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις όπου κάποιοι θέλουν να λύσουν το πρόβλημά τους, αλλά δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος των υπηρεσιών. Η επίλυση μιας υπόθεσης εξαρτάται άμεσα από τον παράγοντα τύχη. «Συνήθως λύνουμε μία υπόθεση μέσα σε 10 ημέρες» δήλωσε ο κ. Ζακυνθινός.
Οι άνθρωποι που απευθύνονται σε γραφείο ιδιωτικών ερευνών είναι και γυναίκες, αλλά και άνδρες. Σύμφωνα με τον κ. Ζακυνθινό οι γυναίκες χτυπούν την πόρτα του γραφείου του για θέματα σχέσεων. Το θέμα της απιστίας απασχολεί όμως και τον ανδρικό πληθυσμό του Βόλου, με την πλειοψηφία των πελατών να είναι 40 έως 50 ετών. Την πόρτα του γραφείου του χτυπούν περίπου 10-15 πελάτες τον μήνα.
«Στις περισσότερες από τις υποθέσεις οι υποψίες των πελατών επιβεβαιώνονται. Σε ποσοστό 8 στα 10. Ο πελάτης παίρνει μια αναφορά της έρευνας για το τι έκανε ο στόχος τις ημέρες που παρακολουθούσαμε και αυτός θα το χειριστεί ανάλογα».

Ποικίλουν οι υποθέσεις
Το γραφείο μπορεί να προσφέρει πληροφορίες παντός είδους ενώ έχει ασχοληθεί και με εξαφανίσεις προσώπων. Πολλοί είναι και οι πελάτες από το εξωτερικό που ζητούν πληροφορίες για οφειλέτες αλλά και οικογένειες που αναζητούν συγγενείς τους.
Αρκετοί είναι και αυτοί που απευθύνονται στον ιδιωτικό ερευνητή μετά από περιστατικά κλοπών, ιδιαίτερα αυτοκινήτων ή αντικειμένων μέσα σε σπίτι από οικιακές βοηθούς.
Ερωτηθείς για το αν οι πελάτες του είναι προετοιμασμένοι για αυτά που θα «δείξει» η έρευνα, ο κ. Ζακυνθινός απάντησε ότι είναι διαφορετικό να υποψιάζεται κανείς κάτι και αλλιώς να το βλέπει μπροστά του.
Για τη δουλειά του ιδιωτικού ερευνητή είναι απαραίτητη η παρατηρητικότητα, θάρρος και ενδεχομένως καλή φυσική κατάσταση. Φυσικά πρέπει να περνά όσο γίνεται απαρατήρητος ενώ στο επάγγελμα υπάρχουν και γυναίκες, οι οποίες είναι πιο εύκολο να μεταμφιεστούν όταν είναι απαραίτητο.
Μιλώντας για τη δουλειά, ο κ. Ζακυνθινός παραδέχεται ότι «αν δεν σου αρέσει, δεν την ξεκινάς καθόλου». Στο γραφείο του απασχολεί και γυναίκες υπαλλήλους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το