Τοπικά

Στα 557 τα τεστ για κορωνοϊό που πραγματοποιήθηκαν στο Νοσοκομείο του Βόλου από τις 7 Μαρτίου

Εργαστηριακές εξετάσεις κατά προτεραιότητα για ευπαθείς ομάδες, νοσηλευόμενους με πνευμονία και νοσοκομειακό προσωπικό για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έχει εκτεθεί στον νέο κορωνοϊό ή εμφανίζει συμπτώματα, προβλέπουν τα αυστηροποιημένα κριτήρια που υιοθετεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Οι πολίτες όμως αγνοούν τις οδηγίες και κάθε μήνα κατά μέσο όρο 192 άτομα σπεύδουν στο Νοσοκομείο του Βόλου για να εξεταστούν για κορωνοϊό.

Από τις 7 Μαρτίου μέχρι και χθες στο νοσοκομείο του Βόλου έχουν γίνει 557 τεστ και τα δύο ήταν θετικά.

Συνολικά εξετάστηκαν 298 άντρες, ποσοστό 53,5% και 259 γυναίκες. Από την 1η Μαΐου μέχρι χθες έγιναν 253 τεστ, με 127 να είναι άντρες και 126 να είναι γυναίκες, ενώ από τα 253 άτομα τα 161 ήταν από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από τους περιφερειακούς δήμους.

Για ασθενείς χαμηλού κινδύνου που εμφανίζουν ήπια συμπτωματολογία ίωσης, οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες: Υποχρεούνται να μην συρρέουν αυτοβούλως στο νοσοκομείο για να κάνουν το τεστ, θέτοντας σε κίνδυνο άλλους αλλά και τον εαυτό τους, και να παραμένουν σε κατ’ οίκον αυτοπεριορισμό. Η παρότρυνση δεν ακολουθείται, καθώς καθημερινά από τον Μάρτη μέχρι τέλος Απριλίου, την πόρτα των επειγόντων περιστατικών περνούσαν κατά μέσο όρο 7 άτομα. Η μεγαλύτερη προσέλευση σημειώθηκε σε ημέρα του Απριλίου με 18 άτομα που έσπευσαν για εξέταση και τον Μάιο ο μέσος όρος προσέλευσης έχει αυξηθεί στα 9 άτομα ημερησίως.

Στο Αχιλλοπούλειο τα μέτρα εξακολουθούν να είναι αυστηρά για να περιοριστεί ο κίνδυνος να μεταδοθεί ο ιός και μέσα στο νοσοκομείο που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος χώρος, από ανθρώπους που, όπως έχει παρατηρηθεί τρέχουν να δουν, αν έχουν τον ιό, ενώ εμφανίζουν ελαφρά συμπτωματολογία και είναι κατά τα άλλα υγιείς.

Το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας είναι ο αυτοπεριορισμός στο σπίτι για τα άτομα χαμηλού κινδύνου με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης, ενώ για τα άτομα υψηλού κινδύνου, θα πρέπει να γίνει επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό τους.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το