Τοπικά

Στα 10 ευρώ το κόστος του οβελία στη Μαγνησία – Περιορισμένη μέχρι στιγμής η ζήτηση

κρεοπώλες

Στα 10 ευρώ θα αγοράσουν φέτος τον οβελία οι καταναλωτές στη Μαγνησία, δηλαδή ένα ευρώ πιο ακριβά σε σχέση με πέρυσι. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει έλλειψη αμνοεριφίων, αφενός λόγω της μείωσης του ζωικού κεφαλαίου κατά 40%, εξαιτίας του καταρροϊκού πυρετού το φθινόπωρο του 2014, αφετέρου λόγω των εξαγωγών σε Ισπανία και Ιταλία, τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, για το Πάσχα τον Καθολικών που γιορτάστηκε χθες.

Όπως ανέφερε στην e-thessalia.gr o πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Βόλου Αντώνης Κανελλόπουλος, τις προηγούμενες δύο εβδομάδες σε όλη την Ελλάδα σφάζονταν αμνοερίφια για εξαγωγή σε Ισπανία και Ιταλία. Ο ίδιος επισήμανε ότι τα 100  μέλη του Σωματείου Κρεοπωλών Μαγνησίας έχουν προμηθευτεί κατά 90% αμνοερίφια από την περιοχή της Θεσσαλίας, ενώ έχουν γίνει και εισαγωγές από Ρουμανία και Σκόπια σε τιμές που είναι φθηνότερες από τις ελληνικές. Στα εισαγόμενα κρέατα οι τιμές πώλησης διαμορφώνονται στα 6,5 με 7,5 ευρώ το κιλό.
“Εμείς στη Μαγνησία αγοράζουμε μεταξύ 6 και 6,5 ευρώ το κιλό. Στο ποσό αυτό προστίθεται το κόστος σφαγής, περίπου 70 λεπτά, ο ΦΠΑ στο σύνολο του κόστους, όπως και με τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα, με αποτέλεσμα να φθάνουμε κοντά στα 9 ευρώ. Έχουμε περιορίσει κατά πολύ το κέρδος μας υπέρ των καταναλωτών, το οποίο διαμορφώνεται γύρω στο 10%.”
Ο κ. Κανελλόπουλος επισήμανε επίσης ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι υποψιασμένοι σε οτι αφορά την προέλευση των αμνοεριφίων, και πέρα από τις ταμπέλες που πρέπει να αναγράφουν …οποιοδήποτε σφάγιο φέρει τιμή κάτω από 8,5 ευρώ, σημαίνει ότι πρόκειται για εισαγόμενο προϊόν.
Τέλος, η ζήτηση είναι μέχρι στιγμής περιορισμένη, ωστόσο σύμφωνα με τον πρόεδρο των Κρεοπωλών, καλό θα ήταν οι καταναλωτές να φροντίσουν έγκαιρα για τις αγορές τους, καθώς μπορεί να υπάρξει μικρή έλλειψη, όπως είπε, επειδή οι κρεοπώλες ήταν φέτος συντηρητικοί στις παραγγελίες τους, λόγω κρίσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το