Ελλάδα

Σταΐκούρας: Η ΝΔ στηρίζει αλλά δεν δίνει λευκή επιταγή

Áðü ôçí Óõíåäñßáóç ôïõ Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ óôçí Áßèïõóá Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ, óôç ÂïõëÞ, ÊõñéáêÞ 13 Ìáñôßïõ 2011.   ÁÐÅ ÌÐÅ/www.papandreou.gr/ÂÁÓÉËÇÓ ÖÉËÇÓ

H ΝΔ στηρίζει τη συμφωνία, αλλά λευκή επιταγή δεν δίνει, ξεκαθάρισε ο εισηγητής του κόμματος Χρήστος Σταϊκούρας κατά την ομιλία του στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας.

Ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για επώδυνη συμφωνία, σημειώνοντας ότι το αποτέλεσμα είναι πιο επώδυνο από αυτό που θα μπορούσε να επιτευχθεί πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και πολύ πιο επώδυνο από αυτό που θα μπορούσε να επιτευχθεί στις αρχές της χρονιάς.
Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι η επιλογή αυτή, όσο επώδυνη κι αν είναι “αποτελεί το πρώτο βήμα για τη σταδιακή αποκατάσταση της ομαλότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, για την ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας, για την αποφυγή της καταστροφής, της άτακτης χρεοκοπίας και της εξόδου της χώρας από τον σκληρό πυρήνα της ενοποιούμενης Ευρώπης”.
“Οφείλουμε να προχωρήσουμε και να ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα η συμφωνία”, τόνισε, σημειώνοντας ότι οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί και μεγάλοι.
Συγκεκριμένα ανέφερε:
“Kυβερνητικές αμφισημίες ως προς τη δυνατότητα υλποίησης της συμφωνίας δεν χωρούν. Κυβερνητικές παλινωδίες και ολιγωρίες δεν δικαιολογούνται. Κυβερνητικές οπισθοχωρήσεις δεν συγχωρούνται. Η κυβέρνηση οφείλει να εργαστεί για την υλοποίηση της συμφωνίας την οποία προσυπέγραψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός”.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το